TORNAR
PUBLICITAT

Aquest divendres es constitueix el Consell, amb l'ANC que reclama desfer l'acord entre Junts i PSC

L’entitat pressiona perquè no tingui lloc un pacte ”que és una traïció”

politica
Dijous, 18 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La sectorial de l'Assemblea a l'Anoia invoca el cas de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, on a darrera hora la pressió va fer que Junts desistís de pactar amb el PSC.

El Consell, aquest dimecres, encara amb la gàbia simbòlica a davantSerà sens dubte la sessió més polèmica i seguida de la història del Consell Comarcal de l'Anoia. Aquest divendres a les 12, ja és oficial, tindrà lloc la constitució de l'ens. Encara no s'han  donat a conèixer com es distribuiran les carteres, però sí que la fórmula de pacte ha aixecat molta polseguera. Fa 20 dies que el PSC i Junts per Catalunya van anunciar el pacte de govern. Des de 2007, el govern havia estat entre CiU i ERC. L'Assemblea Nacional a l'Anoia ha refermat les darreres hores el seu rebuig a l'acord entre socialistes i neoconvergents. Manifesten que "és una mostra clara de rendició i traició a la comarca. No podem acceptar que partits sobiranistes pactin amb una alcaldessa del PSC que ha perseguit i sancionat amb les multes màximes al seu abast, companys nostres de Vilanova del Camí".

Es refereixen a una de les principals dirigents del PSC anoienc, Noemí Trucharte, alcaldessa vilanovina. L'Ajuntament de la localitat "va expedientar i multar a persones per fer propaganda del referèndum de primer d'Octubre i per posar llaços grocs". L'Assemblea recorda que la determinació popular va aturar una investidura vergonyosa a Santa Coloma de Farners. Nosaltres també ho podem fer. Si més no, podem intentar impedir aquesta vergonya comarcal". Afegeixen que "no cal dir que no és per afavorir cap partit. Si fos ERC o CUP es faria el mateix. Aprofitem la convocatòria per denunciar tots els pactes vergonyosos". 

Ja aquest dilluns, activistes de l'entitat, van ubicar una gàbia simbòlica davant de l'edifici. Conclouen, des de l'ANC, que "als partits tolerància zero i exigència màxima. Aportem el nostre gra de sorra perquè no es facin més pactes que ofenen dignitat dels catalans. Prou d'anul·lar als despatxos el que hem guanyat a les urnes". 


4 Comentaris

J

J.Satorras

Igualada

19 de juliol 2019.12:05h

Respondre

Quina ”merda” de polítics. Mantenir les ”carteres” ho pot tot.
El meu suport total a la posició de la ANC

p

pepe

19 de juliol 2019.18:19h

I els ”gerifantes ” de la ANC, de que viuen?
Dels aire del cel?

Santa inocencia!!!!!!

a

albert

18 de juliol 2019.17:50h

Respondre

Davant dels vots DEMOCRÀTICS, de PSC, i JUNTS, que aporta la ANC.????????

RES,!!!!!!!! ZERO PATATERO, I MOLTA DE GESTICULACIÓ......

E

Eduard Ruiz

Igualada

18 de juliol 2019.10:08h

Respondre

Necessitem donar un “respir” als polítics, en partícula, i a la societat en general, per donar una solució al greu conflicte polític que estem vivint i patint, amb una gran majoria... Llegir més silenciosa atrapada entre els 2 bàndols, instigats pels líders i organitzacions radicalitzades, polítiques i socials, partidaris del “contra pitjor, millor”.

El llenguatge feridor (155, repressors, carcellers, traïdors, botiflers, ens roben de un bàndol i supremacistes, golpistes, rebels, sediciosos de l’altre bàndol) no contribueixen a cercar els punts de consens en una societat plural i diversa (per ideologia, identitat, religió, etc. etc.), si no tot el contrari, agreujant el conflicte i la confrontació.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.