TORNAR

A Calaf, satisfets amb la Catalunya central

L’alcaldessa diu que es seguirà reivindicant la comarca pròpia

politica
Divendres, 5 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La notícia de l’avantprojecte de llei per a les vegueries ha estat ben rebuda a la zona nord de la comarca. Els municipis van aprovar fa uns dies un manifest en què demanaven ser inclosos dins de la vegueria central, com apunta el porojecte aprovat recentment pel Govern. D'altra banda, en el text també reivindicaven la creació de la comarca de l’Alta Segarra.

Maria Antònia Trullàs afirma que el que reflecteix el text ‘és el que sempre hem estat demanant, i per això ho vam deixar clar en el manifest que vam fer públic els municipis de la Mancomunitat Intermunicipal Voluntària Segarrenca’. El document, un cop sigui aprovat pels plens dels diferents pobles que l’han subscrit, serà enviat a la Generalitat i les altres administracions. Sobre l’avantprojecte, l’alcaldessa també ha dit que espera ‘que aquest acord sigui ferm’.

D’altra banda, el fet de ser inclosos a la Catalunya Central no tirarà enrere l’altra demanda dels pobles de la Mancomunitat: la creació d’una nova comarca, l’Alta Segarra, que aglutini aquests municipis i, si s’escau, d’altres poblacions que actualment pertanyen a d’altres comarques. Maria Antònia Trullàs, que també és presidenta de la Mancomunitat Segarrenca, ha explicat que ‘la comarca és necessària, perquè els ciutadans necessiten tenir més serveis i més a prop’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.