TORNAR
PUBLICITAT

Capellades aboleix la discrecionalitat a l'hora de distribuir les subvencions a les entitats

Hauran de presentar projectes per rebre ajudes públiques

politica
Dimecres, 18 febrer 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Força entitats capelladines van assistir dimarts passat a la reunió informativa convocada per l’ajuntament per explicar els nous criteris que se seguiran a partir d’ara per a assignar subvencions. L’alcaldessa, Anna M. Sánchez, va explicar que totes les entitats hauran de presentar un projecte si volen rebre una subvenció i l’equip de govern es basarà en uns criteris que està definint per decidir quants diners adjudicarà a cada entitat, en funció del projecte que presenti, i no a discrecionalitat com fins ara.

Sánchez va dir: “El principal problema d’enguany és la crisi econòmica i la mancança important de diners que hi ha per cobrir cap necessitat. Per tant, l’austeritat serà la tònica dominant”. Va insistir que l’equip de govern donaria tot el suport a les entitats a l’hora de fer aquest tràmit, entenent que és la primera vegada que s’aplicarà un criteri similar.

La majoria dels assistents van mostrar el seu acord en la necessitat d’establir un sistema objectiu de distribució dels ajuts, al mateix temps que la inquietud que no hi hagi diners suficients per cobrir totes les subvencions. Per això, Sánchez va dedicar bona part de la trobada a insistir que malgrat no hi hagi diners i calgui fer un esforç molt gran, “hem decidit que pagarem les subvencions que falten del 2008 i que aquest 2009, tots ens ajustarem, però no deixarem Capellades sense activitats culturals ni esportives. Però els diners s’hauran de justificar garantint que es compleixen els principis bàsics de transparència, eficàcia en el compliment dels objectius fixats per l’ajuntament i eficiència en l’assignació i utilització dels recursos públics”.

Finalment es va acordar que quan el nou reglament estigui acabat, i aprovat per ple, es faci arribar a tothom, així com els requisits i papers necessaris per acollir-se a les bases reguladores de cada convocatòria.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.