TORNAR

Castells, en la seva investidura: "el proper batlle serà una dona"

Comença un mandat a Igualada on l’oposició recorda també la seva nova força

politica
Dissabte, 15 juny 2019. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Sense sorpreses, Marc Castells encetava aquest migdia el seu tercer període com a batlle d'Igualada. Un mandat en el que Junts per Igualada ha tingut l'aval de 7.500 persones, com fa quatre anys, però que es troba amb una oposició reforçada i que li pot fer pinça. Els discursos de les altres forces ho remarcaven.

Amb els nou vots a favor del seu grup, el mandat 2019-2023 arrenca amb Marc Castells com batlle. Amb 46 anys, afronta la seva tercera etapa i per primer cop sense majoria absoluta. Va sortir investit a la segona volta, ja que Poble Actiu i Esquerra es van decantar pel republicà Enric Conill -set vots-, Igualada Som-hi per Jordi Cuadras -quatre- i C's per Carmen Manchón -el seu vot. Marc Castells recollia la vara de Pere Camps, el regidor de més edat. El seu primer discurs seguia la línia de la seva política: una ambiciosa enumeració dels projectes que el seu equip desplegarà els propers anys. I també mirava cap al nou escenari: "el proper batlle d'Igualada serà una dona".  

Encetava els discursos Carmen Manchón, de C's. Per Poble Actiu intervenia una de les cares noves, Neus Carles, tot explicant que han donat el vot a Enric Conill "perquè es visualitzi, en aquest ple, aquesta alternativa d'esquerra sobiranista. Nosaltres tenim un compromís ferm amb el canvi i la transformació de la ciutat i no juguem amb la confiança dels nostres votants, tractant els seus vots com fitxes en el joc del poder. Tenim un compromís amb les quasi 2.000 persones que ens van fer confiança, i és clar que el nostre model no té res a veure amb el model del senyor Castells. Però no ens equivoquem, malgrat tenir punts en comú amb el programa de les altres forces d’esquerra, el nostre és un projecte propi i diferenciat, i aquest és el que continuarem defensant. No firmem cap xec en blanc, ni ens casem amb ningú. Però totes aquelles forces que, de manera sincera, vulguin construir l'alternativa, ens hi trobaran".

Castells rep la vara de Pere CampsTorn per un altre debutant, després, Jordi Cuadras, d'Igualada Som-hi. El jove tenia un record per a tots els batlles i regidors d'Igualada en els 40 anys d'Ajuntament democràtic. Exposava que "Igualada necessita posar-se al dia amb un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. No pot ser que la Igualada del segle XXI s'estigui gestionant sobre la base d'un document de l'any 1986. La Igualada del 86 no té res a veure amb la Igualada d'avui ni amb la que hem de fer per a la propera generació. Parlar de planificació urbanística no és cap caprici, és l'element que ens permetrà parlar de moltes més polítiques. Un dels àmbits claus que ha d'afrontar el nou pla és l'habitatge. Igualada té un problema amb l'habitatge. Tothom qui vulgui viure a Igualada, ha de poder viure a Igualada. Habitatge públic, rehabilitació d'habitatges antics i buits i reimpuls de la Promotora Municipal són accions necessàries. Sense habitatge no hi ha comerç, sense comerç no hi ha activitat i entrem en una roda que ens fa petits i petits. En l'àmbit econòmic, Igualada és una ciutat que té, com a repte, la revolució 4.0, l'anomenada Quarta Revolució Industrial. El món industrial i laboral canviarà i Igualada té l'oportunitat de posar-se al capdavant d'aquesta revolució o rebre'n les conseqüències. No podem perdre el tren del futur. No totes les generacions tenen l'oportunitat de viure una revolució industrial i nosaltres la tenim".

Enric Conill marcava el nou to dels republicans i retreia a Castells que li demanés el vot a la investidura amb un xec en blanc. El portaveu d'ERC afirmava que "haurà de canviar d'actituds i de maneres perquè al final els consensos són el resultat d'una sèrie de comportaments i voluntats previs a l'acord, que es conjuren per, aconseguir trobar aquell denominador comú que genera un acord potser no satisfactori al 100% per a tothom però que abraça a una gran majoria. L'emplacem, senyor Castells, a seure, discutir, empatitzar, comprendre, a escoltar als altres i llavors, finalment, consensuar. I no només amb nosaltres, sinó amb tota l'oposició. (...) Ara, sense majoria absoluta, no té altre remei que fer-ho".

El batlle Marc Castells prometia continuar treballant "per fer d'Igualada una ciutat líder". Sobre el seu possible salt a l'escenari nacional, apuntava que "quan em van proposar tornar a fer de candidat el president Artur Mas em va dir, primer Igualada, segon Catalunya i després el partit". Amb la presència de la seva amiga i ara consellera d'Empresa Àngels Chacón, Castells també tenia paraules per a la ciutadania per renovar la seva confiança. 


2 Comentaris

m

maria de la O

17 de juny 2019.12:28h

Respondre

Ment-ras no siguis tu, ja me esta be.

E

EL MAGO MERLIN

16 de juny 2019.12:28h

Respondre

Vamos haber Sr Castells,.......no vamos bien!
A santo de que, ahora, se mete a adivino,.................Acabo mal, y empieza peor!
NO TE CURA, SR CASTELLS !!!!!QUI HO TE DEL NEIXER, NO HO DEIXA.....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.