TORNAR
PUBLICITAT

Ara Montbui inicia el nou cicle en un ple amb alta càrrega simbòlica

El nou batlle, Jesús Miguel Juárez, promet un mandat centrat en la participació, la transparència i l’atenció als col·lectius més necessitats

politica
Dissabte, 15 juny 2019. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des d'aquest migdia de dissabte 15 de juny, Montbui inicia un nou cicle polític a la seva batllia. Amb els vots dels sis representants d'Ara Montbui i de la republicana Isabel Guerrero, Jesús Miguel Juárez es converteix en el nou batlle.

PUBLICITAT

Tots els representants d'Ara Montbui agafaven la vara de batlle, en un gest simbòlic que donava començament a la nova etapa: el moment del treball en equip. Era el moment culminant de la investidura, en la que a la primera volta, Jesús Miguel Juárez, d'Ara Montbui, ja assolia els set vots necessaris -els seus sis, més el de la representant d'ERC- per ser el nou batlle. La sala de plens de l'Ajuntament, plena a vessar, com tota la planta baixa, esclatava en aplaudiments en acabar la votació. 

Isabel Guerrero de Som Montbui-ERC prenia la paraula primer: "em sento molt ben acompanyada. És un gran dia per Montbui. Agraeixo a ERC la responsabilitat i també al meu equip i votants. Tinc a l'equip gent jove, gent que és el nostre futur i que farà possible aquest canvi". L'edil feia un agraïment a tots els batlles des de la transició. La representant d'ERC etzibava que "no hem pogut acceptar l'alcaldia que ens oferia Teo Romero. Donem el vot afirmatiu a 'Schummi' (Jesús Miguel Juárez) perquè ell és la persona que volia la gent i perquè Ara Montbui s'ha posicionat pel dret a decidir". 

"Els hi desitgem molta sort" començava Teo Romero que felicitava al nou batlle i govern. Remarcava que és "una feina difícil, perquè som 10.000 persones amb diferents necessitats. La tasca d'alcalde no és una feina de vuit hores". L'ex alcalde agraïa els 1.919 ciutadans que el van votar. El públic l'interrompia en algun moment quan parlava de l'obertura de la piscina aquests dies. Romero ha dit que "deixem 5,5 milions d'euros a les arques municipals i 2 més en subvencions aconseguides". Ha assegurat que "farem una oposició constructiva i respectuosa".

Juárez i els altres cinc regidors, amb la varaEl torn de paraula passava a Coral Vázquez, portaveu d'Ara Montbui, que felicitava al nou batlle i als regidors. Apuntava que "els veïns i veïnes sou els protagonistes. Hem aconseguit el canvi a l'Ajuntament, és un dia alegre i de celebració. El poble ha fet història. Ara és el moment de governar de forma oberta, perquè governar és escoltar. Els veïns s'han de corresponsabilitzar i el que hem de fer, amb grups com ERC, és fer un treball conjunt. Agraïm les paraules del PSC i respectarem les coses que estan funcionant". 

Finalment parlava Jesús Miguel Juárez, que mostrava "gratitud eterna a les persones que han confiat a Ara Montbui. Volem representar a tots els montbuiencs i montbuienques". Recordava el seu camí des de l'inici de la seva etapa política fa vuit anys. Tenia un record per a Montse Nogué, també, una de les companyes que no hi podia ser. Agraïa el vot d'ERC i d'Isabel Guerrero. Emocionat, parlava dels seus pares i fills, de la seva esposa, als seus companys de formació. També tenia una referència per a Romero "per tots els anys de dedicació i portar el nom del nostre municipi a llocs inimaginables". El nou batlle demanava que "quan parlem de Montbui, no es parli dels de dalt i dels de baix. Hem de tendir ponts. Som servidors públics. Treballem per a tots, no a servir-nos. Als ciutadans de Montbui que ho estan passant malament... sereu la nostra prioritat". 

Afegia que "volem un model de ciutat justa i democràtica. La despesa pública ha de ser transparent. Gestionar bé és optimitzar els recursos disponibles. Farem un diàleg permanent, des de la participació col·lectiva. No sobra ningú. Reivindico la política feta pels ciutadans". Anunciava una auditoria, establir processos participatius en el POUM, garantir la lliure concurrència als plans d'ocupació. També parlava dels convenis pendents amb les entitats i millorar la seguretat en àrees com el Barri del Pi.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.