TORNAR

CiU supedita el suport als pressupostos de l'Ajuntament d'Igualada a la supressió de tots els càrrecs de confiança dels partits

Castells recorda que CiU ja va renunciar a tenir un carrec de confiança

politica
Divendres, 19 setembre 2008. 15:24. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
CiU ha anunciat que està disposat a donar suport al pressupost 2009 de l'Ajuntament d'Igualada sempre que s'apliquin 'mesures reals' de contenció de la despesa. En aquesta línia, CiU considera innegociable que se suprimeixin els càrrecs de confiança dels grups municipals de l'Entesa per Igualada (PSC i ICV), ERC i PP. El líder de CiU al consistori, Marc Castells, ha afegit que ells ja van renunciar al que els pertocava a l'inici de la legislatura. Segons Castells, aquesta mesura suposaria un estalvi de quasi 100.000 euros cada any per a l'ajuntament i creu que seria una bona opció perquè no afectaria a les polítiques socials ni a la capacitat inversora del consistori.

Marc Castells, portaveu de CiU

Concretament, segons dades de CiU, l'equip de govern municipal disposa de dos càrrecs administratius de confiança, amb un sou quasi arriba a quasi els 60.000 euros. Paral•lelament, ERC disposa d'un altre càrrec de confiança que té un cost de 18.000 i el PP d'un darrer a mitja jornada, amb un salari de 14.000 euros.

En aquesta línia, CiU es congratula que, encara que sigui tard, l'equip de govern reconegui el que el partit ha denunciat durant la legislatura respecte l'estat econòmic i financer de l'ajuntament, que Castells titlla de 'preocupant'.

CiU entendrà que si no s'accepta aquesta primera mesura, l'Entesa no és creïble quan parla 'd'estrènyer el cinturó i de contenir radicalment la despesa'. 'En moments de crisi el primer que hem de fer és prescindir de les despeses més supèrflues com els càrrecs de confiança dels grups municipals, que no reverteixen en cap cas en serveis als ciutadans', ha denunciat Marc Castells.

El grup municipal de CiU està elaborant diferents propostes amb l'objectiu, que Igualada tingui, l'any vinent, un pressupost amb 'menys pressió fiscal i menys endeutament'. Així, CiU considera que l'ambició de fer coses per la ciutat s'ha de basar en la recerca de nous recursos provinents de les diferents administracions.

Violeta Gumà – ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.