TORNAR

La Comissió Europea denuncia que Capellades no compleix la norma del tractament d'aigües residuals

L’Estat espanyol serà denunciat per aquest i altres casos, cinc dels quals a Catalunya

politica
Dimecres, 26 novembre 2014. 19:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Cinc localitats del nostre país, entre elles Capellades, han estat denunciades pel seu incompliment de l'obligació de tractar les aigües residuals correctament. L'eurocomissari maltès Karmenu Vella, encarregat de l'àmbit mediambiental, denunciarà a l'Estat espanyol per aquestes infraccions davant el tribunal de Luxemburg

Cinc municipis catalans figuren entre els que han ocasionat que l'eurocomissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, maltès, vulgui portar a l'Estat espanyol davant els jutges. Entre ells hi ha Capellades, que "no compliria els estàndards adequats" en el tractament de les aigües residuals. Els Estats membres de la UE estan obligats a disposar de sistemes de recollida i tractament de les aigües residuals urbanes, que representen un risc per a la salut humana, per a la salut de les aigües continentals i per a la salut del medi marí. L'Estat espanyol ja va rebre un primer advertiment el 2003 sobre aquesta qüestió.

Capellades i el seu tractament de l'aigua al punt de mira

La Directiva sobre el tractament de les aigües residuals urbanes estableix que els Estats membres han de garantir que les aglomeracions urbanes (ciutats, pobles, urbanitzacions, etc.) recullin i tractin correctament les seves aigües residuals urbanes. Les aigües residuals no tractades poden estar contaminades per bacteris o virus nocius que representen un perill per a la salut pública. La Comissió ha considerat que en casos com el de Capellades i Abrera (un dels altres municipis catalans motiu de la denúncia) "les dades enviades per les autoritats són incompletes o fan palès encara l'incompliment de la normativa".

La normativa de la UE sobre el tractament de les aigües residuals urbanes es remunta a 1991. Els Estats membres estaven obligats a fer abans de finals de 1993 un llistat de les zones vulnerables que necessitaven un tractament més rigorós (entre elles cal esmentar les de captació de l'aigua dolça necessària per fer-ne aigua potable); també estaven obligats els Estats membres a introduir com a màxim el 1998 sistemes de recollida i tractament d'aigües residuals abans no arribessin aquestes aigües a les zones sensibles.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.