//Plugins sense CDN ?>
El grup municipal de la CUP veu amb bons ulls que "l'Ajuntament d'Igualada hagi avançat en els darrers anys en matèria LGTBI, realitzant accions encaminades cap a la defensa i visibilització dels drets del col·lectiu gràcies als moviments feministes i LGTBI apareguts en els darrers anys, i sempre de la mà de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena". Amb tot, proposa la implementació de més mesures contra la intolerància respecte a aquests col·lectius.
Aquest 28 de juny era la Diada de l'Alliberament dels col·lectius lesbianes, transsexuals, gais i bisexuals. La CUP d'Igualada emetia un comunicat que reivindica la jornada com a dia de lluita dels Països Catalans "perquè tot i que saber que avui podem celebrar l'avenç de les conquestes en matèria de drets per a la població LGTBI, encara queda molt a fer". Per bé que aproven impulsades des de l'administració local, demanen que "des del municipi es poden fer moltes polítiques LGTBI que tinguin com a objectiu eradicar la xacra de la LGTBIFòbia més enllà de les commemoracions i les diades". En concret, volen que el govern Castells "desplegui la llei catalana contra la LGTBIFòbia, pionera a nivell mundial. Una llei catalana que d'aplicar-se a totes les àrees de l'Ajuntament (joventut, cultura, gent gran, etc.) per tal d'assegurar el seu èxit".
Els cupaires consideren que "el moviment d'alliberament LGTBI qüestiona el sistema patriarcal i capitalista" i assenyalen que "les polítiques municipals poden ajudar a transformar les condicions d'existència de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals". En aquest sentit, els cupaires esperen que "es treballi per fomentar un oci alternatiu que eviti que gais, lesbianes, transsexuals, bisexuals i intersexuals hagin de marxar d'Igualada per manca de possibilitats de viure lliurement la seva efectivitat i sexualitat".
L'esquerra independentista insta a l'Ajuntament a "puntuar positivament a aquelles entitats que treballin activament per la igualtat de les persones". A banda, opinen que "cal crear mecanismes de discriminació positiva d'accés a l'habitatge i a les borses municipals de treball per a persones que hagin tingut dificultats per raó de la seva opció sexual" així com instar als centres educatius a "aplicar estudis, cursos i tallers sobre la diversitat sexual per tal de contribuir a posar de relleu la diversitat sexual i de gènere de la nostra societat". Volen que "les biblioteques de la ciutat ampliïn les fonts bibliogràfiques i revistes sobre la lluita LGTBI i feminista per tal de recuperar la memòria lluitadora d'aquests col·lectius".