TORNAR

Decidim Igualada s'acomiada valorant l'impuls d'un "discurs alternatiu" d'esquerres

El regidor Darío Castañé entén que l’evolució de la candidatura del 2015 a l’actual assemblea dels Comuns és ”natural”

politica
Dimecres, 12 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Darío Castañé, regidor per la confluència d'esquerres Decidim Igualada, feia balanç aquest dimarts dels quatre anys de mandat en els que ha estat edil. Es retira de la política municipal i ara focalitzarà l'esforç en Pirates de Catalunya.

 

El regidor de la formació, Darío CastañéL'hora de fer balanç per Decidim Igualada, que com a formació no segueix activa, ja que els Comuns, la seva força matriu, s'han integrat a Igualada Som-hi. El portaveu del grup municipal d'esquerres, Darío Castañé, considera que la tasca desenvolupada en els darrers quatre anys donarà fruits a mitjà i llarg termini i que ha estat avalada pels resultats del proppassat 26 de maig. La seva posició aquests quatre anys es justifica "en tres eixos: el treball efectuat amb ERC i CUP en l'àmbit de la fiscalitat local i en altres aspectes; haver introduït un discurs alternatiu en l'imaginari col·lectiu, reforçat pels esforços conjunts amb les altres forces progressistes; i haver representat una manera diferent de fer política", en paraules del portaveu, "participativa, plural i municipalista".

Castañé admet que Decidim Igualada "ha esdevingut una assemblea de Catalunya en Comú". Una evolució "natural", donats el context i les forces que formaven part de Decidim. Enllaçant amb la transformació de l'espai que representava, sobre la seva relació amb Igualada Som-hi, valora positivament la candidatura i els seus resultats "doncs a Igualada hi ha una demografia poc amiga de les propostes de les esquerres radicals, i Som-hi permetia trobar un punt d'equilibri".

Castañé no ha concorregut en aquesta candidatura ni s'hi ha vinculat activament. Assegura que, més enllà de diferències polítiques, les principals raons per no fer-ho han estat "de caràcter personal". També diu que "el seu pas al costat en la política institucional no implica una renúncia personal a l'activitat política i social". Ans al contrari, continuarà impulsant el projecte polític de Pirates de Catalunya, sense ocupar llocs destacats sinó compartint-hi l'experiència acumulada, i es dedicarà a l'organització d'espais de coneixement i debat com l'IGDTech & Drinks o un cafè polític, encara per definir.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.