TORNAR
PUBLICITAT

Denuncien a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola per mostrar unes imatges no autoritzades en un ple

S'ha denunciat a l’agència catalana de protecció de dades

politica
Divendres, 19 octubre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A l’Ajuntament d’Hostalets de Pierola fa uns mesos que ronda una polèmica sobre unes imatges no autoritzades que es van mostrar en un ple municipal. Els fets es remunten al novembre de 2011, i ara, ha sortit la sentència de la denúncia que el veí afectat va posar a l’agència catalana de protecció de dades.

Els Hostalets de Pierola

Segons ha sabut anoiadiari.cat, a principis del mes de desembre de 2011, Sergio Martínez, veí dels Hostalets de Pierola, va posar una denúncia a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per que en la sessió del ple de l’Ajuntament, corresponent al mes de novembre, un regidor del govern municipal va difondre unes imatges relatives a la seva persona, les quals s’havien extret de les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha instal·lades a les dependències públiques de l’Ajuntament.

Dos mesos més tard, el grup d’ERC a Hostalets (a l’oposició), va presentar una segona denúncia pel mateix motiu, i a més va denunciar que la càmera d’on s’havien extret les imatges no estava degudament registrada, és a dir, era il·legal. Al igual que la càmera que grava els plens municipals.

Les imatges mostrades al ple

Segons el veí, Sergio Martínez, la persona que va mostrar en el ple les imatges on ell apareixia, era un regidor de CIU, en aquell moment al govern. Martínez afirma que ell apareix a les fotografies 'parlant i mirant uns papers que em mostra Jordi Calpe (ERC), ex alcalde d’Hostalets’. I el motiu pel qual el regidor va ensenyar aquelles imatges, segons aquest veí, 'va ser per retreure a Jordi Calpe que estava donant informació no autoritzada a un ciutadà i que per tant feia una mal ús de la documentació de l'ajuntament'.

Preguntat a Calpe per tot aquest afer, afirma que ‘sí que es van mostrar les imatges al ple’ i que ell no passava cap tipus d’informació confidencial, sinó que 'donava resposta a una pregunta d'un veí de la població', i afegeix que 'Esquerra Republicana mai deixarà d`informar als veïns per que, entre altres, és una de les obligacions que té un partit polític o regidor'. El portaveu d’ERC a Hostalets manifesta que el motiu pel qual van decidir posar la denúncia és ‘per que es van utilitzat unes imatges no autoritzades per acusar, sense raó, a un grup polític, i això, enmig d’un ple, no és correcte’.

Davant tot això, l'agència catalana de protecció de dades va revisar la cinta de video del dia del ple en qüestió per verificar les denúncies i segons afirmen en cap moment es veu a un regidor mostrant algun tipus de fotografia. El veí denunciant i Jordi Calpe reiteren que ‘sí que es van mostrar les imatges al ple', però que la càmera de la sala no ho va captar per que enfocava un altre lloc’. Pel que fa l’acte del ple, consultada per aquest diari, consta que el regidor de CIU ‘ensenya uns papers’, i més avall del text es parla de ‘fotografies’.

Les càmeres il·legals

L’altre part de la denúncia és que les suposades imatges que es van ensenyar al ple van ser extretes d’una càmera no registrada, al igual que la que hi ha a la sala de plens de l’Ajuntament.

L’ajuntament va presentar un seguit d’al·legacions on entre altres afirma que la instal·lacó de les dues càmeres (la del vestíbul i la de l’Ajuntament) ‘va ser obra de l’anterior govern’, dirigit per Jordi Calpe. El consistori assegura que ‘només hem seguit el mateix sistema que ens vam trobar al arribar al govern’.

En aquest cas, l’agència catalana de protecció de dades dona la raó als denunciants i considera els fets una infracció tipificada com a greu. I ‘amb independència de si una part de l’activitat imputada l’hagués efectuat materialment l’anterior equip de govern, l’òrgan responsable era i és l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola’.

Segons ha explicat l’agència catalana de protecció de dades a anoiadiari.cat, ‘al ser un organisme públic no se’ls imposa una sanció econòmica sinó una declaració d’infracció’ que consisteix en imposar un seguit de mesures correctores per solucionar el problema. En aquest sentit l’actual equip de govern ha assegurat que ha actuat tal i com ha establert la resolució i les dues càmeres han estat desmantellades.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.