TORNAR

Una dotzena de municipis de l'Anoia recolzen les consultes populars per la independència

Entitats d'Igualada i Montbui volen organitzar les votacions

politica
Dilluns, 23 novembre 2009. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Gairebé la meitat dels ajuntaments la comarca, una catorzena de municipis, ja s'han pronunciat mitjançant una moció a favor o en contra de les consultes populars sobre la independència. Com mostra aquest mapa elaborat per anoiadiari·cat, la majoria dels consistoris recolzen la celebració d'aquestes votacions, i només Igualada i Santa Margarida de Montbui hi han votat negativament. Precisament, però, són la plataforma IGDecidim i la Comissió promotora de la gestió descentralitzada del nucli antic de Montbui, les dues iniciatives ciutadanes que volen organitzar aquesta consulta, a principis de l'any vinent.

Mapa de les consultes per la independència a l'Anoia

El moviment nascut de la consulta per la independència d'Arenys de Munt continua avançant. Si bé cap municipi de l'Anoia organitzarà les votacions per al proper 13 de desembre, gairebé la meitat d'ajuntaments de la comarca ja s'ha posicionat, com han fet més de 170 consistoris de Catalunya.

A més, ja han nascut les primeres associacions de ciutadans que volen organitzar aquest referèndum. IGDecidim va ser la primera plataforma en presentar-se públicament, mentre que aquesta passada setmana la Comissió promotora de la gestió descentralitzada del nucli antic de Montbui també manifestava la voluntat d'organitzar les votacions. Precisament, els ajuntaments d'Igualada i Montbui han votat en contra de recolzar la iniciativa, així que aquests veïns no podran comptar amb la cessió de locals municipals i infraestructures.

Veïns d'altres poblacions com Capellades, Tous, Jorba o Argençola estan treballant per poder organitzar la celebració de dites consultes, però topen amb dificultats tècniques, econòmiques i jurídiques. Lluny de l'Anoia han sorgit coordinadores com la de la Catalunya Central o bé Osona decideix per tal solucionar aquests problemes i unificar els criteris.


9 Comentaris

D

Diego

Orpi

21 de juny 2012.17:27h

Respondre

Ejem una pregunta territorial, sabéis donde esta Orpí? porque no lo sabéis colocar en el mapa.....

e

eRIC

Igualada

25 de novembre 2009.00:30h

Respondre

Com diria aquell, a l’andorrà li queden ”dos telediarios”.

J

Joan

Igualada

24 de novembre 2009.20:47h

Respondre

Molt be Lola ara ho has dit clar, i per no anar mes lluny, fixeu-vos a Igualada, una dictadura pura i dura implantada per un que abans deia que era anarquista, vaja, vaja.

L

Lola

Igualada

24 de novembre 2009.13:56h

Respondre

Apart del comentari anterior, vull afegir que la situació és pitjor del que sembla: no són els partits els que trien els membres del Parlament, són els caps del partit.

L’Alcalde de Barcelona,... Llegir més per exemple, ja fa anys que el tria el que mana al PSC (o PSOE), no els electors.

A casa nostra, la democràcia no deixa de ser una dictadura maquillada.

O, es que algú encara pensa que ”el poble” pot decidir alguna cosa?

L

Lola

Igualada

24 de novembre 2009.13:47h

Respondre

Marc, chapeau!

Ras i curt

M

Marc

igd

24 de novembre 2009.12:41h

Respondre

El nostre model de democràcia ens hauria de fer pensar: No triem el president (el trien els diputats). No triem els membres del govern (els tria el president). I el que és més fort, no triem els... Llegir més membres del parlament (els trien els partits). Els ciutadans només votem sigles, i ells fiquen dins del parlament aquells que volen. I a sobre, només tenim veu un dia cada 4 anys, perquè la resta de dies el govern fa el que li sembla, encara que tot el país se li tiri a sobre. L’espai de propaganda quan hi ha eleccions és proporcional a la representació parlamentària (els grans sempre seran grans, i els petits sempre seran petits). A partir d’aquí, 2 conclusions: Primera, el sistema electoral està dissenyat perquè sempre governin els mateixos. Segona, sempre se’ns diu que votem per a canviar les coses, però per més que votem les coses no canvien. Jo ja passo d’ells. Faré la meva vida i ells que facin la seva, però que mirin de molestar-me el mínim possible.

e

eRIC

Igualada

23 de novembre 2009.17:28h

Respondre

Aquesta és la ”democràcia” del PP i el PSOE de Catalunya (ex PSC)

J

Josep

igualada

23 de novembre 2009.12:56h

Respondre

Ara a la zona d’Igualada on potser hi ha mes concentració d’escoles i instituts, van fer un pàrking... tothom estava molt content mentres va durar... 2 DIES! actualment han posat un guàrdia... Llegir més que no deixa passar a ningú que no sigui soci... el mes curiós es que allò era una part PUBLICA del parc puig cornet ...on, jo com a estudiant del institut Milà
i Fontanals, hi havia aparcat sempre... i ara per aparcar al mateix lloc tinc que pagar ?

L

Laia

23 de novembre 2009.12:15h

Respondre

Segons tinc entès, als Prats de Rei sí que s’organitza la consulta per al 13 de desembre!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.