TORNAR

Enric Conill convida la ciutadania a presentar al·legacions a la pujada d'impostos en una reunió amb les associacions de veïns d'Igualada

politica
Dijous, 30 novembre 2023. 13:57. Redacció AnoiaDiari.

Enric Conill, portaveu d'ERC, s'ha reunit amb totes les associacions de veïns i veïnes d'Igualada davant la pujada "desproporcionada i injusta" d'impostos que ha fet el govern municipal amb el suport del PSC Igualada. Conill ha convidat a tota la ciutadania a presentar al·legacions en contra d'aquesta pujada, ja que "Igualada ja era i ara encara ho serà més la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i la 10a ciutat de l'estat espanyol amb l'IBI més car".

Conill va explicar que aquest increment és "injust pels igualadins i igualadines, ja que si comparem els impostos d'Igualada amb els de la resta de ciutats mitjanes de Catalunya, amb uns serveis i població similar a la d'Igualada, la desproporció quant a impostos és molt alta i injusta". Segons Conill "el govern municipal ha reconegut en una entrevista a Ràdio Igualada que sense aquesta pujada d'impostos l'ajuntament entraria en bancarrota i això és resultat del seu govern de dotze anys, d'una mala gestió evident i que ara pretenen carregar-ho a l'esquena de la ciutadania".

El portaveu d'ERC també va explicar que "aquesta gran pujada d'impostos, sumada a la pressió fiscal més alta del país que ja hi havia, resta competitivitat a l'economia igualadina, ja que les empreses que volen venir veuran que és molt més car instal·lar-se a Igualada que no pas en altres municipis similars al nostre" i això "perjudica el futur laboral de la nostra ciutat i les oportunitats del jovent de la ciutat".

Enric Conill va assegurar que "el deute ha crescut molt en els darrers anys i ara s'han de pagar uns interessos molt alts, la despesa corrent està disparada i durant l'any d'eleccions es va gastar molt més, fins a 13,5 milions d'euros més dels que estaven pressupostats" així com va apuntar que "no s'han afrontat els grans contractes que ens suposen un cost altíssim, com el de neteja i reciclatge, que té un cost de 7 milions d'euros anuals i unes taxes de l'Agència Catalana de Residus que només durant aquest any suposaran 700.000 €. El govern en lloc d'afrontar aquests grans contractes, els va prorrogant i això és l'exemple paradigmàtic d'una mala gestió del govern".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.