TORNAR

ERC censura el govern d'Igualada perquè "només rebaixarà un 1%" l'IBI

Estenen la mà al govern si incrementa la rebaixa i ”si anul·la la pujada d’altres taxes”

politica
Dimecres, 15 setembre 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Encara en fase de negociació de les ordenances fiscals d'Igualada, que es poden votar aquest mateix mes, els republicans critiquen la proposta del govern. Asseguren que, sumat a altres taxes "es pagarà més que l'any anterior".

El partit que lidera Enric Conill ha titllat de "presa de pèl" que el govern de Junts per Igualada anunciés que "baixaria l'IBI, però que la rebaixa serà només de l'1%, uns sis euros per rebut a l'any". Segons els republicans això és "una misèria". Insisteixen que "Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya". Demanen que el batlle Marc Castells "reconsideri" les propostes de cara a les ordenances.

En total, segons ERC, es recaptaran "280.000 euros més perquè el govern apujarà altres taxes, o sigui que els igualadins enguany pagaran més en impostos i taxes que en l'any anterior". La formació, però, afirma que "estem disposats" a aprovar els pressupostos i posa com a condició "que hi hagi una rebaixa important de l'IBI. Sis euros l'any no és una rebaixa, és una presa de pèl. Si volen que els hi aprovem els pressupostos, i nosaltres ho volem fer, han de proposar una rebaixa molt més important de l'IBI i en cap cas apujar altres taxes".


5 Comentaris

J

Joan

Igualada

19 de setembre 2021.22:16h

Respondre

Tant dir que ara si que baixarien l’IBI i nomes el baixen 6 euros???
A que juga l’alcalde????

M

Maria

Igualada

16 de setembre 2021.17:46h

Respondre

Estaria bé també que ERC d’Igualada censures al seu líder Junqueras quan abans deia una cosa i ara diu tot el contrari. Mentir i tractar als ciutadans d’imbècils no és una bona cosa en... Llegir més política siguis del partit que sigui. I realment enredar als ciutadans ho feu tots.
Espero que aquest comentari agradi una mica més al moderador del diari.

M

Marià

Igualada

16 de setembre 2021.10:38h

Respondre

Senyors de ERC, estic d’acord en que cal rebaixar impostos, es clar que sí, pro la pregunta es més senzilla que feu vosaltres com a govern autonòmic de Catalunya, crear nous impostos i continuar... Llegir més collant als treballadors (classe obrera).
”Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya”
Estem d’acord i Catalunya la comunitat amb més impostos de l’estat i de Europa, m’ho pots explicar senyor de ERC ?
I no em diguis que Madrid ens roba, ami qui em roba es Barcelona
La mitjana de impostos autonòmics es de 4,5 mentre a Catalunya son 16 i pujant, algunes comunitats nomes tenen 2 ó 3 impostos, sense parlar del tram de IRPF que Catalunya te el seu tram amb al 21,5% moltes altres estan amb al 18%.
I no parlem del cànon de l’aigua de la generalitat, això no es roba es un atracament descarat.
Senyors de ERC, han de parlar dels impostos municipals, es clar, preo mirin-se que cony feu vosaltres a nivell de Catalunya POSAR-NE més molt més que els altres.

M

Maria

Igualada

16 de setembre 2021.10:18h

Respondre

A veure quin dia censureu al vostre ”estel de tramuntana”. Ahir deia una cosa i avui diu la contrària. I això sense cap vergonya ni rubor. A això se li diu mentir. Mireu casa vostra també.

o

odenenc

Odena

16 de setembre 2021.08:11h

Respondre

Quina bona notícia! Això vol dir que els d’ERC a Òdena ens pensen baixar l’IBI més de l’1%!!!

O no?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.