TORNAR

ERC presentarà al·legacions a la proposta d’ordenances fiscals i s’hauran de portar novament al ple

politica
Dijous, 2 novembre 2023. 19:11. Redacció AnoiaDiari.

ACN - El portaveu d'ERC a Igualada, Enric Conill, ha anunciat que presentaran al·legacions a la proposta d'ordenances fiscals i impostos que es va aprovar al darrer ple municipal i que contempla, entre d'altres, una pujada del 7% de l'IBI. "És la pujada d'impostos més gran de la història feta per Marc Castells i pactada amb Jordi Cuadras del PSC", lamenta Conill, tot denunciant que es tracta d'un "augment injust, desproporcionat i abusiu". ERC explica que, després de l'aprovació al ple, ara hi ha un període de 30 dies per presentar al·legacions i aquetes s'hauran de portar novament al ple. Per això, creu que encara "hi ha marge per revertir la pujada" i anima la ciutadania a presentar al·legacions.

"Hi som a temps i només és qüestió de voluntat política revertir la situació", assegura Conill en un comunicat. En aquestes al·legacions, ERC proposta eliminar els increments d'impostos "tant desmesurats i injustos" que van aprovar aquest dimarts al vespre els grups de Junts per Igualada i Igualada Som-hi (PSC) i assegura que "totes les altres ciutats mitjanes tenen uns impostos molt més baixos". "Si aquestes ciutats poden tenir uns impostos més baixos, per què Igualada ha de tenir els més cars de Catalunya?", es pregunta.

El ple per aprovar les taxes, impostos i també els pressupostos per al 2024 va tenir lloc aquest dimarts 31 d'octubre. Unes 500 persones es van concentrar a les portes de l'ajuntament per denunciar la pujada dels impostos i es van viure alguns moments de tensió, ja que molts veïns volien entrar a la sala de plens. De fet, l'alcalde va suspendre durant 45 minuts la sessió plenària per les constants interrupcions del públic. Finalment, l'equip de govern (Junts per Igualada) va poder aprovar les ordenances fiscals i el pressupost gràcies a l'abstenció d'Igualada Som-hi. A banda de l'increment del 7% de l'IBI, també puja un 28% la taxa de recollida d'escombraries i un 11% les plusvàlues.

 


6 Comentaris

A

Antoni

Igualada

15 de novembre 2023.14:39h

Respondre

Algú em pot dir per quin motiu es poden presentar al.legacions? És per un tema legal? O per un tema polític? Si és per temes polítics no tocava fer la feina abans del Ple?

b

berto

10 de novembre 2023.12:20h

Respondre

Sres de ERC, som molt Igualadins, que trobem a faltar noticias sobre la opinio, de ERC, sobre el fet de las males practicas de la Sra Verges.
Es que es una noticia censurade, per vostes mateixos? ... Llegir més
Esperem la seva opinio!!!!!

p

pep

10 de novembre 2023.12:59h

El Juzgado de Instrucción número 17 de Barcelona ha acordado comunicar a la ’exconsellera’ de Salut y actual vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, su condición de investigada en el... Llegir més proceso abierto por el presunto retraso en la vacunación del covid de los guardias civiles y los policías nacionales en Catalunya y le ofrece la posibilidad de declarar de forma voluntaria. Como tiene la condición de aforada, el caso deberá ser instruido por el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El juez Fernando Luis Criado ha archivado, asimismo, las actuaciones respecto a la actual secretaria de Salud Pública, Carmen Cabezas, y la directora de Organizaciones y Profesionales del CatSalut, Sara Manjón, aunque mantiene la imputación otros.

I

Igualadí

Igualada

5 de novembre 2023.15:47h

Respondre

Fanfarrons… no esteu fent res des de l’oposició! Sabeu perfectament que si volguéssiu serieu majoria amb la CUP i Som-hi. Si juguéssiu bé les vostres cartes haguéssiu pogut votar-hi en... Llegir més contra tots…

E

Eduard Ruiz

Igualada

3 de novembre 2023.19:22h

Respondre

I mentrestant, de l’APROVACIÓ de un nou POUM (Pla d’Ordenació Urbana Municipal) d’Igualada, QUÈ ??

Recordem que el POUM és l’instrument de planejament urbanístic bàsic per a... Llegir més l’ordenació integral del integral del territori d’un o diversos municipis comprèn necessàriament:

1. La classificació del sòl que vincula tot el del territori planejat amb un destí urbanístic bàsic així com amb el corresponent règim jurídic
.
2. La definició dels elements fonamentals de l’estructura general de l’ordenació urbanística del territori planejat, és a dir les vies de comunicació principals, ús residencial o d’activitat econòmica, els equipaments i serveis comunitaris més rellevants i les zones verdes o lliures, etc.

3. La fixació del programa per al desenvolupament i execució de les corresponents previsions, així com el període mínim de vigència del mateix pla.


L’actual POUM de Igualada data dels 1986 (més de 37 anys !!!), i des de llavors han canviat molt les circumstàcies econòmique i socials. Només cal donar-se un volt pel Rec i altres carrers amb edificis d’antigues fàbriques avui en desús.

Tindria de ser un instrument, per remuntar el DECLIVI INDUSTRIAL de l’Anoia, amb una indústria innovadora, eficient, sostenible, creadora de ocupació de qualitat. en benefici de la gran majoria de la població (particularment el més vulnerables social i econòmicament.

Tant debò les diferents formacions i grups polítics, govern i oposició, siguin capaços de practicar el DIÀLEG, PACTE i CONSENS en temes tant cabdals, pel present i futur.

Masa demanar, somiar ?. S’ha inciat un nou cicle de 4 anys, i els mesos corren. Veurem el balanç que resulta ....

J

Josep

igualada

3 de novembre 2023.10:51h

Respondre

Sr. Conill, Voste ens anima la ciutadania a presentar al·legacions., sincerament la majoría no sabem com es fa, ni com ni on, apart de que pasem la jornada treballant i dificilment ho podrem fer.... Llegir més Pero jo l´invito a voste que ens lideri en lo que calgui, que com ja va veure, si em de tornar a sortir al carrer doncs ho farem, convoquins, prengui el timó, si de debó creu en la causa tan desmesurada que han protagonitzat els que ja tots saben. Gracias.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.