TORNAR

Esquerra demana un mínim d'inversió de 45.000 euros anuals "als tretze barris d'Igualada"

Proposen canvis en l’organització dels districtes i passar a una estructura per barris

politica
Divendres, 13 novembre 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Esquerra ha donat a conèixer els darrers dies als conselles de districte les seves propostes de millora en matèria de participació ciutadana. Rescaten la idea de treballar a partir d'una nova estructura de consells de districte, que passin de sis a tretze, segons els barris que van proposar ells en campanya.

Els republicans d'Igualada demanen canvis en l'estructuració dels Consells de Districte i que es creïn "Consells de Barri" que coincidirien amb cadascun dels "tretze barris amb identitat pròpia que té la ciutat d'Igualada. Només amb això, ja aconseguiríem una important millora en la proximitat, en la identificació dels veïns i en el nivell de concreció dels assumptes tractats" afirma la regidora Carolina Telechea. El portaveu, Josep Maria Palau, proposa també que en matèria d'inversions "tenint en compte els més de 3 milions d'euros de nous préstecs per a inversions que es demanaran cada any, es podrien destinar uns 585.000 euros en millores als barris. Són 45.000 euros anuals per barri, és a dir 180.000 al llarg dels quatre anys"

El plànol dels tretze barris que proposa ERCPalau demana que "el més important és que els veïns de cada barri puguin conèixer amb certesa els recursos de què disposaran al llarg del mandat, i així poder prioritzar i decidir ells, a través del Consell de Barri, les millores que es fan en els espais públics". Un altre dels canvis de fons que plantegen els republicans l'explica el regidor Enric Conill: "si es vol que les associacions de veïns i els ciutadans tinguin un interès a participar-hi, les deliberacions i les decisions dels Consells de Barri han de ser vinculants". Com a exemple, des d'ERC plantegen "que un cop fixada una quantitat de recursos mínima per a inversions de millora a cada barri pel conjunt dels quatre anys del mandat municipal, aleshores siguin les associacions de veïns les que facin la proposta i que qualsevol veí del barri  pugui participar en el Consell de Barri, prèvia inscripció, amb veu i vot".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.