TORNAR
PUBLICITAT

Els exregidors de CIU a Òdena es desmarquen del foc creuat de demandes

Francesc Jorba defensa 'l'honorabilitat' de Guisado i els regidors del mandat anterior

politica
Dijous, 6 juny 2013. 10:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els exregidors de CIU a l'Ajuntament d'Òdena encapçalats per Francesc Jorba, han enviat una carta oberta en la que matisen algunes qüestions sobre la roda de premsa d'aquest dimecres en la que van participar juntament amb els regidors del PSC en el mandat 2007-2010.

Francesc Jorba, en la seva època de regidor de l'Ajuntament d'Òdena

Segons ha fet saber Francesc Jorba, els exregidors de CIU 'no participaran en cap denuncia ni en contra el PSC ni ERC ni CIU sobre aquest tema'. Ha afegit que 'si el PSC vol interposar demandes està en el seu dret, com ho ha estat ERC i també CIU amb el procés que na iniciat'. 'A nosaltres NO en hi trobaran', i 'tot i que ho respectem, no compartim' -ha declarat.

Jorba ha qualificat de 'vergonyós' que s'hagi inclòs a alguns regidors sí i a alguns no en la demanda interposada per l'actual equip de govern al Tribunal de Cuentas de Madrid. Segons Jorba, el mateix ha rebut una demanda de 250 euros i no se li ha donat l'oportunitat d'apartar-se del cas com els ha passat als exregidors Toni Méndez, Jordi Galarza o el mateix Carles Casanovas, que han tornat els diners abans de l'inici de la tramitació al Tribunal.

En la seva carta, Francesc Jorba reitera que en tot aquest afer 'no hi ha mala intenció' ni 'nocturnitat' ni 'mala fe' per part de l'equip de govern anterior, i que potser en tot cas es va tractar d'un 'error administratiu' que 's'ha utilitzat malintencionadament' com a 'estratègia política orquestrada per destruir el PSC'. Jorba assegura que ha estat 'rival polític de Guisado' però que això no li impedeix dir que és 'honrat i bona persona'.

Jorba ha afirmat que el sistema de remuneracions per assistència a reunions que ara es qüestiona era la manera que tenien els regidors anteriors de cobrar un sou, de la mateixa manera com ha passat en altres administracions, com ara el consell comarcal.Segons Jorba, l'error no va estar en el fons sinó en la forma, en 'un error administratiu' .

Finalment, Francesc Jorba ha fet una crida a 'la gent d'UDC i de CDC d´Òdena: que pensin molt bé aquest tema, que deixin velles històries lluny del que interessa avui, que pensin molt bé el que li cal a Òdena, que no tot val la pena i que qui hagi de portar aquest poble endavant pugui un alcalde de tot i totes'. Segons l'exregidor 'Això segurament requereix d'una reflexió profunda que va més enllà d'una votació. Un temps de meditació i reflexió no estaria malament. Caldria esperar a que les aigües es calmin i tornar el vaixell a bon port, analitzant el que millor cal per avui, demà i sempre, i llavors decidir'.


1 Comentaris

R

Robert

Igualada

6 de juny 2013.17:56h

Respondre

Sr. Jorba, reprodueixo aquí el comentari que he posat a la seva carta.
___________________________________________
Sr. Jorba, m’ha deixat tremendament preocupat en un escrit i un tema que parla de... Llegir més judicis, denúncies, indemnitzacions, reunions i totes aquestes coses, venint a més d’un polític com Vostè que diu que ha estat a l’Ajuntament i al Consell Comarcal, llegir la frase:
“Per atacar al Sr. Guisado de NO honrat, primer cal que cadascun ens mirem a nosaltres mateixos; i com va dir aquell: “ qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra”.
Què vol dir que” qui estigui lliure de culpa que tiri la primera pedra”?. I ens ho diu en primera persona! Sr. Jorba tiri la pedra d’una vegada. Però com diu ni Vostè mateix la pot tirar.
Ara si que ho veig clar. No hi ha un pam de net ni en els de la seva CiU ni en els d’aquell PSC ni en els de l’Ajuntament d’Òdena ni en els del Consell Comarcal. I no segueixo més amunt.
M’ha quedat clar que el que Vostè demana és que els uns i els altres es tapin les vergonyes als un als altres.
Benvingudes denúncies i benvinguts el judicis, i que el jutge digui el que hagi de dir. Sr. Jorba, denunciï el que sàpiga d’Òdena o del Consell Comarcal. Vostè mateix ja es pot anar denunciant.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.