//Plugins sense CDN ?>
La moció portada al ple d'Igualada per a l'impuls del 'Programa d'inspecció i intervenció sobre els habitatges desocupats en situació anòmala' va aprovar-se amb 20 dels 21 vots possibles. La proposta, engegada per ERC, CUP i Decidim, va comptar amb el suport del govern convergent i els socialistes.
Consens quasi total al ple d'Igualada sobre la proposta que van presentar tres grups -Esquerra, CUP i Decidim- per a la inspecció d'habitatges buits en situació anòmala. La moció, que va llegir el portaveu republicà Josep Maria Palau, proposava un paquet de mesures per a fer front a situacions d'urgència social en matèria d'habitatge, en concret als desnonaments per l'impagament de lloguers. Entre els punts principals, l'elaboració d'un cens de pisos desocupats que estan disponibles per a utilitzar-se. El govern convergent, així com els Socialistes, es va sumar a la moció. A més, el segon tinent d'alcalde, responsable d'Urbanisme i Qualitat Urbana, Jordi Pont, va anunciar que ja s'han iniciat sis procediments de sanció a entitats.
El socialista Jordi Riba va anunciar l'adhesió del seu grup a la moció: "cal que els pisos desocupats reverteixin a les persones que ho necessiten". Albert Mateu, portaveu de la CUP, va retreure al govern que el 2014 s'havia aprovat ja una moció per a fer front a la problemàtica "i fins ara no han fet res ni han actuat de cap manera". Darío Castañé, de Decidim Igualada, intervenia amb l'esment que "en aquest ple s'han aprovat vàries mocions promogudes per la PAH" i que "el govern no ha fet res, només dir que està en contacte amb les entitats bancàries per a dialogar". El regidor popular Joan Agramunt, que va votar abstenció, va enfocar la moció des dels retrets a la Generalitat per no haver actuat i que "ha gastat només un 20% del pressupost que tenen destinat a ajudar famílies en aquestes condicions".
L'edil popular afegia que "ens consta que els pisos del Patronat Igualadí Municipal de l'Habitatge estan pràcticament plens i en règim de lloguer social". Després de la seva intervenció, va tocar la rèplica de Jordi Pont que va exposar que "estem en aquesta situació perquè el PP va presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional". El convergent es va mostrar obert a incorporar mecanismes del protocol portat pels grups d'esquerres en aquesta moció i remarcava l'inici dels expedients. Assegurava també que el termini que imposa el govern de resposta a les entitats és fins i tot més curt que el que figurava en el protocol.
El batlle Marc Castells, en relació a l'oposició, subratllava que el govern actua però "no fem soroll d'això". Pont va tancar la seva intervenció assegurant que "moltes entitats estan complint amb els requeriments, però altres comencen a fer el ronso i en aquest cas actuem". Abans de la votació, va parlar el republicà Josep Maria Palau que va demanar "que posin fil a l'agulla en aquest tema i en d'altres com la recollida de deixalles o la regulació del servei d'aigua".