TORNAR

El govern masquefí tira endavant les ordenances amb una reducció de l'IBI

El gravamen baixa dues centèsimes, de 0,66 a 0,64%

politica
Dissabte, 10 novembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equip de govern que encapçala Xavier Boquete indica que el gravamen que fixa aquest 2019, 0,646%, és "el més baix" en dues dècades. Es mantenen també bonificacions de fins al 95% en aquest impost per a "immobles que desenvolupin activitats d'especial interès".

L'Ajuntament de Masquefa anuncia que "cap dels principals tributs tindrà augments de cara al 2019". La novetat més destacada té a veure amb l'Impost sobre Béns Immobles (IBI), que en el cas dels habitatges se situa al 0,646%, "el tipus d'interès més baix en els darrers 20 anys". El govern del PDeCAT apunta que s'amplien les bonificacions de l'IBI "per certificacions energètiques d'edificis". Es va tirar endavant aquesta aprovació provisional de les ordenances amb els vots favorables del govern, mentre que l'abstenció d'ERC i PP les feia viables. PSC i CUP van votar en contra.

La regidoria d'Hisenda ha exposat que  "les ordenances resten congelades per segon any, si bé s'incorporen importants bonificacions que impliquen, majoritàriament, l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). El tipus d'interès de l'IBI corresponent a l'habitatge se situa en mínims històrics". Entre les novetats més destacades de les ordenances de 2019 hi ha l'esmentada reducció "en un 2% de l'IBI corresponent a l'habitatge", amb un gravamen que passa del 0,66% al 0,646%. 

Imatge d'arxiu d'una sessió plenàriaL'alcalde Xavier Boquete afirma que la proposta d'ordenances "acompleix dos objectius principals: mantenir l'equilibri impositiu i apostar per les polítiques socials i d'estalvi energètic". El consistori mantindrà en un 95% la bonificació pels béns immobles en els que es desenvolupin activitats econòmiques que siguin declarades d'especial interès o utilitat municipal. D'altra banda, les ordenances també incorporen per primer cop una bonificació de l'IBI per certificacions energètiques d'edificis: 50% en el cas dels habitatges habituals que disposin de certificació energètica A; i 25% pels habitatges habituals que disposin de certificació energètica B.

Per últim, hi ha la bonificació del 50% per a famílies nombroses també passa a fer-se extensiva a les famílies monoparentals. D'altra banda, l'Ajuntament oferirà bonificacions de fins al 50% per l'adquisició de vehicles híbrids. En el cas de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), el tipus d'interès es manté congelat per a l'any 2019. Al mateix temps, es mantenen les bonificacions actuals i s'incorpora una rebaixa de l'impost de fins al 50% en el cas de l'adquisició de vehicles híbrids.

Pel que fa al nou model de gestió de residus no implica cap augment en la taxa de recollida. El passat mes de setembre de 2018 va entrar en funcionament a Masquefa el nou model de recollida de residus que unifica sota una única empresa la prestació dels serveis de recollida selectiva, de recollida de rebuig i orgànica i de recollida de poda amb l'objectiu de millorar les xifres de reciclatge. En la taxa de residus es mantindran les actuals reduccions: bonificacions del 10% per l'ús de la Deixalleria entre 6 i 11 vegades anuals i bonificacions del 15% per l'ús de la Deixalleria més d'11 vegades anuals. Finalment, el consistori també ha eliminat la taxa de fosses sèptiques després que l'empresa
concessionària del projecte d'urbanització d'El Maset passa a assumir aquest servei. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.