TORNAR

Guisado es postula com a líder del PSC anoienc per fer "la transició cap als joves"

Les primàries enfronten l’alcalde d’Òdena amb el batlle de Cabrera, Salustià Monteagudo

politica
Dimecres, 1 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les properes setmanes, els més de 300 militants socialistes de la comarca decidiran qui és la persona que relleva com a primer secretari a Teo Romero. Dos alcaldes, Francisco Guisado i Salustià Monteagudo, han formalitzat les respectives pre-candidatures. Necessiten uns 60 avals per ser proclamats candidats a una cursa que es resoldrà aquest mateix mes.

Francisco Guisado, alcalde d'Òdena pel PSC, feia la presentació del seu projecte per a liderar l'agrupació comarcal. L'odenenc haurà de competir amb el batlle de Cabrera d'Anoia, Salustià Monteagudo, per aquest càrrec en les primàries que es fan aquest febrer. En el seu cas, ha estat ja a l'executiva de Teo Romero, que fa uns dies anunciava que no es presentaria a la reelecció. Guisado reivindica "la feina que hem fet aquests anys difícils". La seva idea "és fer créixer el partit des de les agrupacions locals" i en concret "que Igualada tingui una millor representació com a cap de comarca", així com "tornar a ser a Calaf" i enfortir la presència a ciutats com Masquefa i Piera. Proclama que "tenim gent jove molt bona, jo m'ofereixo a fer la transició fins aquesta generació que puja".

Guisado, durant la campanya municipalPer bé que rebutja parlar d'enfrontament o ruptura entre les dues candidatures, Guisado subratlla que "ens hem postulat com a primer secretari cada un perquè no volem cap altre paper. Tenim un projecte semblant en coses, però també hi ha diferències". L'alcalde d'Òdena es mostra satisfet per haver reconduït la relació amb l'executiva d'Igualada i planteja més presència als grans municipis per lluitar el 2019 "per recuperar el diputat provincial". 

Sobre l'etapa de Teo Romero, destaca que "vam arribar a tenir presència als 33 municipis" i que "no tota la culpa de la situació actual és de l'executiva i del president que hi havia". La davallada del PSC la relaciona en bona part "amb un procés independentista que ens ha afectat molt; no estàvem preparats perquè hi ha sentiments nacionals diferents. Ara ens hem de reconstruir, no en base a l'eix nacional sinó compartint almenys un projecte de ciutadania i potenciar l'eix social. Al mateix temps, esperem que Catalunya obtingui un reconeixement satisfactori".

Els dos contendents han d'obtenir un 20% de suport en forma d'avals dels més de 300 militants socialistes anoiencs. Si s'obtenen, les primàries se celebraran l'11 de febrer i en el Congrés comarcal del 18 es proclamarà la nova executiva.

 


1 Comentaris

J

JMG

Odena

2 de febrer 2017.11:53h

Respondre

Hem sembla molt encertat aquet pas. Veig al Francisco Guisado el futur diputat que no tenim i que falta ens fa. Com que jo no soc militan del PSC espero que els que ho son s´ilusionin i ho recolzin.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.