//Plugins sense CDN ?>
La coalició que agrupa PSC, Comuns i Igualada Som-hi posa com a exemple Manresa i Vilafranca que "han aprovat un paquet de mesures socials amb més celeritat." Esperen que en l'àmbit cultural, no es prioritzi només els esdeveniments, sinó també s'atengui a les entitats i les festes de barri.
Igualada Som-hi crida al govern de la ciutat aplicar "mesures socials urgents per donar resposta a la crisi derivada del COVID19". Veuen una diferència substancial "amb altres ciutats del país" després que els seus regidors hagin estat els darrers dies visitant els diferents barris de la ciutat i escoltant les veïnes i veïns. Alerten del risc de que la recuperació sigui a dues velocitats.
El portaveu de la formació, Jordi Cuadras, afirma que "no entenem a què està esperant el govern de la ciutat per concretar les polítiques socials que s'han d'impulsar. Fa dos mesos que vam demanar crear un Fons d'Emergència Social i Econòmic i fa un mes que es van convocar les taules de la reconstrucció. Vam demanar refer el Pressupost del 2020 per crear noves partides per les urgències socials i econòmiques. Han passat un munt de setmanes i no s'ha concretat cap política social extraodinària."
En la seva comparativa, assenyalen els casos de Manresa que "ja ha destinat 1 milió d'euros a la resposta social i econòmica" o l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès "que ha aprovat un paquet d'1,2 milions d'euros, per exemple." Entre les peticions d'Igualada Som-hi "hem demanat que la Taula Social de la reconstrucció treballi amb més celeritat i hem sol·licitat a la seva responsable, la tinent d'alcalde Carme Riera, que es reuneixi setmanalment enlloc de quinzenalment i que es comencin a concretar les mesures a acordar."
Constaten que "entre moltes veïnes i veïns hi ha una enorme preocupació per la recuperació social i econòmica. D'aquesta crisi no en sortirem si no en sortim tots junts. La roda que fa funcionar la ciutat, ha de tornar a girar per a tothom. No pot ser que s'ignori una part important de la població d'Igualada i que passin les setmanes sense saber quin import ni quines accions es posaran en marxa."
En matèria cultural es mostren inquiets "davant els dubtes de moltes entitats per quins seran els criteris i perquè se'ls bonifiqui la taxa d'assegurança que cobra l'Ajuntament per a compensar les activitats no fetes. Si el govern preveu adaptar l'Anòlia, l'European Balloon Festival i la Festa Major a l'actual situació, també volem que adapti a les mesures de seguretat sanitària les festes de barri que a l'estiu són protagonistes en molts punts de la ciutat i són espais de cohesió. No podem acceptar que hi hagi festes de primera divisió i festes de segona."