//Plugins sense CDN ?>
La regidora d’Iniciativa, Montserrat Mateu, manifesta que 'en un moment on la societat civil catalana està reclamant, de forma sostinguda, un augment de l’exercici democràtic, el Multireferèndum significarà un avenç cap un sistema més participatiu i directe, que ens acosta se’ns dubte, cap una societat més responsable i conscient dels temes que l’envolten'.
Per això Mateu considera que la decisió de la Junta Electora suposa un altre retrocés democràtic, que no s’entén més que amb clau política per tal de dificultar la celebració d’aquesta convocatòria desenvolupada per grups d’esquerres.
Multirefèrendum 2014 neix com a proposta de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking. El seu objectiu és debatre i expressar la voluntat popular sobre qüestions que han quedat bloquejades en les institucions polítiques.
En una primera convocatòria, i amb la suma d’altres grups com Xarxa per la sobirania energètica, Candidatura d’Unitat Popular i Plataforma per l’Auditoria ciutadana del Deute, Plataforma Aturem Barcelona World, Plataforma No a la Mat o Assemblea en Defensa dels Serveis públics de Lleida, Multireferèndum està realitzant una primera onada de votacions que havien de culminar aquest diumenge, sobre quatre temes de caràcter general.
Els temes que ara es posen sobre la taula són els cultius i aliments transgènics, el dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP), el deute il•legítim i el control democràtic i directe de l’energia.
La moció aconseguida per Iniciativa compromet a l’Ajuntament a vetllar pel bon funcionament de la jornada, a facilitar als organitzadors del Multireferèndum l’ocupació de la via pública per poder muntar les meses de vot pertinents, així com la cessió del material logístic que es pugui necessitar i s’hagi pactat prèviament, i a difondre la seva celebració.