TORNAR

Òdena enterra definitivament el projecte de POUM impulsat per l'anterior equip de govern

La Generalitat aprova la rescissió del contracte a l’empresa redactora del pla urbanístic

politica
Dimecres, 21 maig 2014. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Comissió Jurídica Assessora, òrgan consultiu del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha aprovat el dictamen en relació a la petició formulada per l’Ajuntament d’Òdena de rescissió del contracte administratiu a l’empresa Projectes Tallercinc, a través del qual havia de realitzar els treballs de redacció dels documents de planejament corresponents a un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d’Òdena (POUM).

El moment de la votació al ple municipal d'Òdena

Amb l’informe favorable de la Comissió Jurídica Assessora, el ple municipal d’Òdena celebrat el 13 de maig, va acordar, amb els vots a favor de CIU i Odena-2011-AM i en contra del PSC, donar per rescindit el contracte de serveis i estimar les al·legacions presentades per l’Arquitecte Sr. Miquel Domingo Clota, representant de l’empresa adjudicatària, per les quals accepta la rescissió contractual.

L’adjudicació del contracte va ser al desembre de 2008, el pas del temps ha canviat les necessitats i la nova realitat exigeix un nou plantejament i la introducció de noves prescripcions tècniques, entre altres, les exigides per la Direcció de polítiques ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que l’anterior POUM no contemplava.

El portaveu del PSC, Francisco Guisado, va manifestar que “amb aquesta acció és malmet el model de municipi que havíem pactat alcaldes, empresaris i l’equip de govern de l’Ajuntament. Només hagués calgut fer-hi les modificacions pertinents” i va afirmar “aquest POUM no s’ha mort, l’han matat”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Òdena, Pep Solé va explicar que “la rescissió del contracte no suposa la pèrdua de la feina feta sinó que, en la mesura del possible, s’aprofitarà tot el material fins ara elaborat”. A més a més, Solé va explicar que “ben aviat es posarà fil a l’agulla per al nou POUM que s’ajustarà al nou escenari i que consolidarà, ordenarà i projectarà el municipi”.

Solé també va manifestar que “les previsions de creixement demogràfic amb les que estava basant el POUM suspès per la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat el 2011, han canviat radicalment en els darrers anys, donat que estaven basades en el que preveia el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena, que contemplava uns creixements calculats el 2006”. També va voler deixar clar que “el model de poble previst per l’anterior govern ni és possible ni es desitjable ara”. En resposta a Guisado va manifestar que “l’anterior POUM no era pactat amb la ciutadania sinó amb unes empreses concretes amb interessos molt concrets.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.