TORNAR

Igualada altre cop al Penedès

Torna a canviar el posicionament institucional del Ple

politica
Dimecres, 17 juny 2009. 06:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple d'aquest dimarts ha servit per tornar a marejar la perdiu amb la qüestió de les vegueries ja que els tres grups a l'oposició han presentat una nova moció per canviar el que es va decidir en el ple del 26 de maig, quan l'Entesa va aprofitar l'absència d'un dels regidors d'ERC per presentar i guanyar una moció perquè el ple es mostrés partidari de la Regió 1, una posició sobre el futur ordenament del territori que sempre ha estat defensat per l'equip de govern. Ara, Igualada, torna al Penedès.

L'ajuntament d'Igualada torna a canviar la decisió sobre les vegueries

De 'ridícul', és com qualifiquen alguns ciutadans a qui anoiadiari ha pogut demanar el parer, sobre els canvis en el posicionament del ple sobre el tema de les vegueries.

La nova moció presentada i aprovada aquest per CiU, ERC i PP ha servit perquè tornés a prevaldre la decisió de l'oposició pel que fa a les vegueries en el sí de l'ajuntament, i mentre el 26 de maig el vot de qualitat de l'alcalde va servir perquè la moció de l'Entesa, de pertànyer a la regió 1, prosperés, ara, Igualada, tornaria a pertànyer al Penedès. La presència de tots els regidors de l'oposició ha permès que tornés a prevaldre la decisió que ja es va prendre en sessió plenària al 2007.

Aquest canvi arriba l'endemà que la Plataforma per una Vegueria Pròpia (PVP) denunciés que més d'un any i mig després que el Govern aprovés crear un àmbit de planificació territorial a l'Alt i Baix Penedès, el Garraf i municipis de l'Anoia que els partits estan majoritàriament d'acord amb la vegueria Penedès 'ho han de demostrar'. Així, considera que alguns grups del Govern i l'oposició no estan fent el màxim per impulsar la vegueria i avança que podrien fer 'molt més'. La PVP critica que no s'ha impulsat la vegueria, incomplint així un acord del Parlament, que no s'està desenvolupant la memòria que hauria de permetre l'endegament de l'àmbit metropolità del Penedès i que el Govern porta una 'política de fets consumats'.

Aquest va ser un dels temes més destacats de la sessió plenària, durant la qual també es va posar de manifest la problemàtica dels excrements de gossos a la via pública. CiU i PP van recriminar a l'equip de govern que malgrat l'existència d'una ordenança municipal per regular-ho, no i ha hagut encara cap sanció, quan la responsabilitat dels ciutadans, en aquest sentit falla, 'però l'actuació del govern és nul·la'.


4 Comentaris

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

17 de juny 2009.13:19h

Respondre

Sobre les vegueries, ”non coment”!
Hi ha maneres més divertides de perdre el temps, passant la pilota d’un cantó a l’altre, per exemple el tenis de taula.
Simplement que recordin, que el... Llegir més seu temps el paguem els ciutadans.
En quant les deposicions dels gossos a la via pública per dir-ho finet, em remeto a un post que vaig publicar al meu blog fa uns dies.
http://www.igualadi.com/2009/05/pel-sr-calbo-i-els-seus-tocs-datencio.html
http://www.igualadi.com/2009/05/pipican-de-diseny-tipus-b.html

A

Andreu

Igualada

17 de juny 2009.11:31h

Respondre

Ahir, al ple, entre el públic, s’hi van veure un parell de personatges curiosos (que, per cert, no es veuen mai als plens). L’un es debia anar apretant el silici cada vegada més fort quan es va... Llegir més aprovar la moció; l’altre, llepant-li les ferides...
Hi ha gent que perd el temps (els diners i fins i tot el rumb) per una vegueria que no veurem mai. No hi ha problemes més importants?
Per cert, senyor Aymamí, a partir d’ara convoqui els plens quan jugui el Barça, així podrà aprofitar ”les prioritats” de l’Asensio.
Per cert, crec que aquest regidor hauria de donar explicacions a la ciutat sobre el fet de prioritzar l’assistència al futbol enlloc de complir amb els seus deures com a regidor.
Esquerra també hauria de fer alguna cosa, però com que ja els coneixem, no n’esperem res. Però com a igualadins i igualadines sí que podem exigir explicacions per aquesta manca greu de respecte per part d’un personatge que paguem entre tots i totes

J

Josep P

Igualada

17 de juny 2009.10:47h

Respondre

és molt gratificant veure com l’alcalde practica ”l’ordeno i mando” com el nostre caudillo.
A les zones blaves, a la vegueria i en el que calgui no cal tanta democràcia i xuminades ORDRE i... Llegir més RECTITUD això és el que cal. Si no tothom es creu amb el dret d’opinar.

P

Pere P

Igualada

17 de juny 2009.09:47h

Respondre

Realment és penós !! Quina manera de perdre el temps !!
No hi ha més temes més importants a Igualada que els nostres polítics es puguin permetre el luxe d’anar ”jugant” a fer votacions... Llegir més ?? Hauran d’esperar que hi hagi algun altre partit del Barça per tornar a presentar la moció i tornar a canviar el posicionament ??
Suposo que cal agrair al regidor d’ERC el que comporta la seva escala de prioritats i obligacions.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.