TORNAR

L'alcalde d'Igualada reitera la necessitat d'adscriure l'Anoia a la regió metropolitana

L'àmbit funcional del penedès en marxa

politica
Dijous, 13 novembre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, ha assegurat que l'àmbit de funcional del Penedès 'respon a una realitat i unes afinitats històriques' i recorda que sempre ha vist 'amb bons ulls' incrementar els nivells de cooperació amb el Penedès i el Garraf mitjançant la creació d'una sotsvegueria però sempre adscrivint l'Anoia a l'àmbit funcional metropolità, la coneguda com regió 1.

Jordi Aymamí en una compareixença

Aymamí ha fet aquestes declaracions després que aquest dimarts el Govern iniciés els tràmits per a la creació de l'àmbit funcional del Penedès i ha mantingut que la fórmula d'organització territorial 'més segura' per mantenir la comarca de l'Anoia com avui s'entén és l'adscripció metropolitana.

Malgrat que l'equip de govern municipal d'Igualada, format pel PSC i ICV, va votar en contra la moció presentada per la plataforma per una Vegueria Pròpia per adscriure's al Penedès, aquesta va prosperar perquè va assolir els vots necessaris de les altres forces polítiques.

Per Aymamí, incloure l'Anoia a les Comarques Centrals o a l'àmbit Penedès és una opció 'traumàtica' perquè en tots dos casos s'esquarterarien parts de la comarca.

L'alcalde d'Igualada ha demanat que la ciutat no visqui de la confrontació de les dues organitzacions territorials perquè llavors 's'hi perdrà segur'.

Un canvi de nomenclatura

Així mateix, Jordi Ayamamí ha demanat que quan es parli de la vegueria aparegui el nom de l'Anoia i que, per exemple, s'anomeni àmbit Penedès-Anoia-Garraf en qualsevol ordre per mostrar la voluntat de bona part dels municipis de la comarca d'adscriure's a aquesta vegueria.

Descentralització cap a la Catalunya Central

Aymamí volgut recordar que l'equip de govern d'Igualada 'no viu bé' la descentralització de diversos serveis a l'àmbit de planificació de la Catalunya Central perquè encara no s'ha definit l'àmbit territorial com a vegueria.

'Si la creació de l'àmbit ha d'anar beneficiar que es freni la reordenació d'aquests serveis ben vingut sigui', ha sentenciat Aymamí.

Violeta Gumà - ACN


6 Comentaris

C

Carles Llusà i Farnós

Igualada

14 de novembre 2008.08:57h

Respondre

Penso que el debat és absolutament gratuït. On van a treballar la majoria de veïns de la Conca d’Òdena ? O a l’Anoia Sud o a la conurbació de Barcelona. Quines són les ciutats... Llegir més d’influència de Piera o Masquefa ? Martorell, Esparreguera...Igualada -en tercer lloc i filant prim-. Per favor, com a mínim Piera, Masquefa, Els Hostalets de Pierola, El Bruc, Castellolí, Òdena, Igualada, Montbui, Vilanova del Camí i Jorba haurien d’anar a la Vegueria de Barcelona perquè l’autovia mana. Ens agradi o no, és més fàcil anar a Abrera que a Manresa o a Vilafranca...I és infinitament més pràctic estar vinculats amb Barcelona que amb els envejosos del Bages o els artificials del Penedès. Tothom sap qui hi ha darrera la Vegueria Penedès: focs d’artifici polítics, grups de pressió econòmics, i quatre intel.lectuals sense solta ni volta que s’inventen la realitat que els interessa. Per tot plegat, i atenent al sentit i no a frivolitats, crec que no cal capficar-s’hi jo dividiria l’Anoia així:

VEGUERIA DE LLEIDA: Montmaneu, Bellprat, Argençola

VEGUERIA MANRESA: Rubió, Veciana, Calonge de Segarra, Calaf, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Els Prats de Rei, Sant Pere Sallavinera, Sant Martí Sesgueioles i Copons

VEGUERIA BARCELONA: Masquefa, Piera, Els Hostalets de Pierola, El Bruc, Castellolí, Igualada, Òdena, Montbui, Vilanova del Camí, Jorba, Tous, Miralles

VEGUERIA VILAFRANCA (SI ES FES, I SI NO ES FES, TOTS DE CAP A BARCELONA): Capellades, Vallbona, La Torre, La Pobla, Cabrera d’Anoia, La Llacuna, Orpí. Carme,

M

Marcel

IGUALADA

13 de novembre 2008.20:01h

Respondre

Totalment d’acord, Josep. Sembla que no n’hi ha prou amb tenir la majoria dels regidors a favor de la Vegueria del Pendès i, el que és més important, la ciutadania, per treure’s del cap de... Llegir més vendre’ns (a nosaltres, a les persones) tan si com no a Barcelona per trenta monedes de plata.

J

Josep

igualada

13 de novembre 2008.15:07h

Respondre

S’entendrà perquè el senyor Aymamí va procurar que el tren que unia Vilafranca amb Igualada no es pintés en la planificació de la Generalitat sobre l’Anoia (en el polèmic pla director... Llegir més urbanístic). ”Nosaltres hem de defençar els nostres interessos” deia. Els nostres?, seran el seus!!!! Quan entendran aquests polítics de patí d’escola que el poder que els otorga la democràcia és per estar ”al servei dels ciutadans”. La versió ”progressista-d’esquerres” del caciquisme, aquest més propi de la dreta, és el condicionament dels esdeveniments d’amagatotis fent ús d’una posició privilegiada, de manera que resolguin cap els interessos o idees pròpies sense que hom hi vegi cap ma al darrera! Curiòs apropament amb els anys de govern del senyor Aymamí cap els partits conservadors i els mètodes més perversos!.

g

geremies

Igualada

13 de novembre 2008.13:47h

Respondre

Manresa també esta a mitja hora.

M

Marcel

IGUALADA

13 de novembre 2008.13:10h

Respondre

Aquí l’alcalde s’equivoca i molt. Igualada prefereix estar amb el Penedès i el Garraf. Si no, que es consulti a la població en referèndum. El fet que qui governa ha estat escollit no li dóna... Llegir més carta blanca per fer el que li sembli en temes tan trascendentals. Qui ha de decidir és la població, no l’Ajuntament.

No volem ser els gossets faldillers de Barcelona i la seva àrea d’influència perquè aquesta ens hi pugui entaforar les seves engrunes. Del túnel del Bruc cap aquí es viu molt tranquil i Vilafranca està a mitja hora.

p

pere

igualada

13 de novembre 2008.12:36h

Respondre

Aquest no s’entera del tema, així anem: comunicacions, ocupació laboral, etc.
Posa més zones blaves home, que d’això sí que en sabeu.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.