TORNAR

L’ajuntament de Capellades aprova la moció pel manteniment de la Bassa

La moció va ser presentada per la CUP-Vila de Capellades

politica
Dimarts, 11 novembre 2008. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’ajuntament de Capellades va aprovar en el darrer ple, la moció presentada per la CUP on es demanava que en la propera partida pressupostària, la del 2009, s’hi inclogués una partida destinada a millorar i adequar l’entorn de la Bassa.

Així, amb la decisió presa pel ple i les aportacions afegides pel grup municipal d'ERC, l’Ajuntament es compromet, entre altres punts, a finalitzar les obres de millora de la zona del c/ Pau Casals acabant de posar les lloses de pedra al terra i el tros de barana que falta, es millorarà l’accés per a discapacitats en la mateixa zona, es rehabilitarà la paret on hi ha la sortida de la Bassa i es recuperarà i restaurarà la instal·lació original de tancament i buidat, un dels elements propis identitaris del conjunt arquitectònic de la Bassa, es finalitzarà l’enjardinament pertinent a les zones habilitades que haurà d’anar acord amb l’entorn i el clima i el sistema de reg serà curós amb la manca d’aigua.

Així mateix preveu revisar i adequar el projecte El Jardí del Paper (1998), amb la qual cosa l’entorn de la Bassa podria adquirir continuïtat i coherència no només amb la mateixa Bassa per constituir el parc educatiu de l’aigua sinó també amb el Museu Molí Paperer i esdevenir un autèntic jardí temàtic del paper . Conjuntament entre els tècnics i les entitats especialitzades en aquest tema, s’elaborarà un document informatiu i divulgatiu de la singularitat de l’espai, on s’informarà de que és la Bassa, què és un aqüífer, com és l’aqüífer Carme-Capellades, els problemes de sobreexplotació, i les pujades i baixades a les quals està sotmesa La Bassa.

La moció proposava també uns terminis per tal d’agilitzar la recuperació de l’espai de la Bassa, amb la remodelació de Bassa i entorn previstes durant el 2009.

La CUP portarà aquest dimecres al ple una moció amb al·legacions al Pla Director de la Conca d’Òdena

Denuncien que el projecte del Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena no segueix els principis de racionalitat en la utilització del territori, concretament dels espais naturals, i confon la racionalitat amb el cost econòmic. Reconeixen que econòmicament és més barat la ocupació d’espai natural en comptes de racionalitzar l’ús de l’espai urbà, però la mesura econòmica no és ni l’únic ni el criteri més important que ha de seguir el planificador. Les generacions futures ens ho retrauran.

Per aquests motius creuen que cal retirar el Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena, per entendre que aquest no és el model de planificació que convé a la Conca d’Òdena.


1 Comentaris

c

capelladina

Capellades

12 de novembre 2008.10:01h

Respondre

La vostra informació és correcta, però incompleta. Gairebé la meitat del contingut del vostre article, concretament les propostes

”es rehabilitarà la paret on hi ha la sortida de la Bassa i... Llegir més es recuperarà i restaurarà la instal·lació original de tancament i buidat, un dels elements propis identitaris del conjunt arquitectònic de la Bassa” i

”Així mateix preveu revisar i adequar el projecte El Jardí del Paper (1998), amb la qual cosa l’entorn de la Bassa podria adquirir continuïtat i coherència no només amb la mateixa Bassa per constituir el parc educatiu de l’aigua sinó també amb el Museu Molí Paperer i esdevenir un autèntic jardí temàtic del paper” .

no figuraven a la moció original de la CUP i les va introduir i fer aprovar Esquerra.

Sense treure mèrits a ningú, crec que és de justícia reconèixer-ho.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.