//Plugins sense CDN ?>
La coalició es congratula també que aviat es posi fil a l'agulla a la creació d'habitatge públic que es va pactar al pressupost. Remarquen que un salt endavant només es podrà fer amb un nou pla urbanístic.
Les pròximes setmanes, l'Ajuntament d'Igualada iniciarà el projecte per impulsar una promoció de 15 pisos. És el punt que Igualada Som-hi va negociar amb Junts per incloure als pressupostos. Amb tot, el regidor d'Igualada Som-hi, Quim Roca, explica que "aquest és un pas endavant important però sabem que els reptes de l'habitatge de la ciutat passen, sí o sí, també per impulsar d'una vegada l'actualització del Pla Urbanístic del 1986, el POUM, aplicar sancions als pisos buits que estiguin bloquejats i augmentar els programes de rehabilitació de pisos buits per revertir la degradació de molts immobles i zones de la ciutat."
El grup municipal es congratula que "el gener vam aconseguir que el govern doblés la partida destinada a les ajudes de la rehabilitació d'habitatges fins a subvencionar en 10.000 euros les rehabilitacions." El portaveu Jordi Cuadras celebra que "gràcies a la nostra pressió i insistència a través del Pressupost, Igualada tornarà a construir habitatge públic municipal després de vuit anys sense fer-ho. A la ciutat hi ha una situació d'emergència habitacional davant l'increment del preu dels lloguers que hi ha hagut els darrers anys per la manca d'oferta i l'existència de molts pisos buits degradats. Des de l'administració cal posar totes les eines per a garantir el dret a la vivenda i les promocions d'habitatge públic són una eina que va en aquesta direcció i per això la vam lluitar fins que el govern va acceptar posar-la al pressupost."
Cuadras remarca que "els 15 pisos d'habitatge públic municipal se sumen a la creació de la quarta escola bressol municipal a l'Ateneu i a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals per autoabastir-se amb energia neta i donar exemple en la lluita contra el canvi climàtic. Vam aconseguir condicionar fins a 1 milió d'euros amb polítiques d'esquerres i progressistes donant utilitat als nostres vots."
Què coi vol dir els ”pisos que estiguin bloquejats”?. Deixeu la propietat privada i que cada propietari faci el que vulgui. Si no el llogues et multen. Si el llogues ara et volen dir el preu... Llegir més màxim al qual pots lloguer. A casa meva en diem robar i no respectar la propietat privada. Sou una panda d’impresentables que us voleu penjar medalles amb els diners dels ciutadans.
Ok a constrir nous pisos. Ok que es faci des de l’administració, que vol dir que es farà amb els diners dels ciutadans. Cap problema. Per això paguem els impostos i els paguem tots. Posem-hi tots el coll, no només els que tenen un pis en propietat per llogar, molt sovint fruit d’estalvis.
Dit això. Voldria que es fes públic el quadre econòmic i de viabilitat de la construcció dels 15 nous pisos. Entenc que un ajuntament ha de disposar d’un informe econòmic de les inversions que es fan.
Els ciutadans hem de poder saber:
- El cost de sòl i construcció.
- Característiques bàsiques dels pisos.
- Preu de lloguer.
- Si tenen algun tipus de subvenció total o parcial per qui hi anirà a viure, ja que cal saber el cost pels ciutadans, el que ens costarà a tots.
Expliqueu això i ja decidiran a la properes eleccions si els ciutadans estan disposats a pagar pisos, que ho veig bé segons les condicions i destinataris, i a subvencionar-los a gent que potser els pot pagar/llogar.
JOSEPM
IGD
3 d'agost 2020.13:50h
Recorda la política Aymamí, intervenció absoluta en desenvolupament econòmic, social i cultural. Ara be Jordi, no és ètic que hi hagi manca d’habitatge -o preus desorbitats- a l’hora que... Llegir més molts habitatges estan buits i moltes persones cerquen habitatge..
Una suggerència, i si treballem els INCENTIUS?
Tots sabem que un pis buit vol dir que no hi te ningú empadronat (ni propietari ni llogatger) i per tant la seva contribució a la despesa del municipi és molt més baixa (l’Ajuntament no percep el PIE, part d’impostos que l’Estat re-asigna als municipis en funció dels ciutadans empadronats), per tant podríem fer créixer substancialment el IBI i aplicar reduccions en funció del nombre d’empadronats de la finca.
Així donaríem un incentiu per a posar a disposició de les persones els immobles tancats, un incentiu per a rehabilitar el munt de pisos envellits i inhabitables -activitat econòmica-, etc.
I el que és més important, sense ús de fons públics -ara que són tant escassos- i sense hipoteques futures sobre el pressupost municipal (recordeu el cas ”infinit” per exemple).
Apa doncs, salutacions,