TORNAR

Igualada Som-hi reclama de nou el POUM per poder desplegar més polítiques d'habitatge

El grup municipal es felicita que en breu es posi fil a l’agulla a la promoció de 15 pisos

politica
Diumenge, 2 agost 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La coalició es congratula també que aviat es posi fil a l'agulla a la creació d'habitatge públic que es va pactar al pressupost. Remarquen que un salt endavant només es podrà fer amb un nou pla urbanístic.

El portaveu de Som-hi, Jordi Cuadras FOTO: Ràdio IgualadaLes pròximes setmanes, l'Ajuntament d'Igualada iniciarà el projecte per impulsar una promoció de 15 pisos. És el punt que Igualada Som-hi va negociar amb Junts per incloure als pressupostos. Amb tot, el regidor d'Igualada Som-hi, Quim Roca, explica que "aquest és un pas endavant important però sabem que els reptes de l'habitatge de la ciutat passen, sí o sí, també per impulsar d'una vegada l'actualització del Pla Urbanístic del 1986, el POUM, aplicar sancions als pisos buits que estiguin bloquejats i augmentar els programes de rehabilitació de pisos buits per revertir la degradació de molts immobles i zones de la ciutat."

El grup municipal es congratula que "el gener vam aconseguir que el govern doblés la partida destinada a les ajudes de la rehabilitació d'habitatges fins a subvencionar en 10.000 euros les rehabilitacions." El portaveu Jordi Cuadras celebra que "gràcies a la nostra pressió i insistència a través del Pressupost, Igualada tornarà a construir habitatge públic municipal després de vuit anys sense fer-ho. A la ciutat hi ha una situació d'emergència habitacional davant l'increment del preu dels lloguers que hi ha hagut els darrers anys per la manca d'oferta i l'existència de molts pisos buits degradats. Des de l'administració cal posar totes les eines per a garantir el dret a la vivenda i les promocions d'habitatge públic són una eina que va en aquesta direcció i per això la vam lluitar fins que el govern va acceptar posar-la al pressupost."

Cuadras remarca que "els 15 pisos d'habitatge públic municipal se sumen a la creació de la quarta escola bressol municipal a l'Ateneu i a la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals per autoabastir-se amb energia neta i donar exemple en la lluita contra el canvi climàtic. Vam aconseguir condicionar fins a 1 milió d'euros amb polítiques d'esquerres i progressistes donant utilitat als nostres vots."


3 Comentaris

J

JOSEPM

IGD

3 d'agost 2020.13:50h

Respondre

Recorda la política Aymamí, intervenció absoluta en desenvolupament econòmic, social i cultural. Ara be Jordi, no és ètic que hi hagi manca d’habitatge -o preus desorbitats- a l’hora que... Llegir més molts habitatges estan buits i moltes persones cerquen habitatge..
Una suggerència, i si treballem els INCENTIUS?
Tots sabem que un pis buit vol dir que no hi te ningú empadronat (ni propietari ni llogatger) i per tant la seva contribució a la despesa del municipi és molt més baixa (l’Ajuntament no percep el PIE, part d’impostos que l’Estat re-asigna als municipis en funció dels ciutadans empadronats), per tant podríem fer créixer substancialment el IBI i aplicar reduccions en funció del nombre d’empadronats de la finca.
Així donaríem un incentiu per a posar a disposició de les persones els immobles tancats, un incentiu per a rehabilitar el munt de pisos envellits i inhabitables -activitat econòmica-, etc.
I el que és més important, sense ús de fons públics -ara que són tant escassos- i sense hipoteques futures sobre el pressupost municipal (recordeu el cas ”infinit” per exemple).
Apa doncs, salutacions,

J

Jordi

Igualada

3 d'agost 2020.11:46h

Respondre

Què coi vol dir els ”pisos que estiguin bloquejats”?. Deixeu la propietat privada i que cada propietari faci el que vulgui. Si no el llogues et multen. Si el llogues ara et volen dir el preu... Llegir més màxim al qual pots lloguer. A casa meva en diem robar i no respectar la propietat privada. Sou una panda d’impresentables que us voleu penjar medalles amb els diners dels ciutadans.

Ok a constrir nous pisos. Ok que es faci des de l’administració, que vol dir que es farà amb els diners dels ciutadans. Cap problema. Per això paguem els impostos i els paguem tots. Posem-hi tots el coll, no només els que tenen un pis en propietat per llogar, molt sovint fruit d’estalvis.

Dit això. Voldria que es fes públic el quadre econòmic i de viabilitat de la construcció dels 15 nous pisos. Entenc que un ajuntament ha de disposar d’un informe econòmic de les inversions que es fan.

Els ciutadans hem de poder saber:
- El cost de sòl i construcció.
- Característiques bàsiques dels pisos.
- Preu de lloguer.
- Si tenen algun tipus de subvenció total o parcial per qui hi anirà a viure, ja que cal saber el cost pels ciutadans, el que ens costarà a tots.

Expliqueu això i ja decidiran a la properes eleccions si els ciutadans estan disposats a pagar pisos, que ho veig bé segons les condicions i destinataris, i a subvencionar-los a gent que potser els pot pagar/llogar.

S

Sara

3 d'agost 2020.09:11h

Respondre

Com pot ser que destilis tanta hipocresia?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.