TORNAR
PUBLICITAT

Igualada Som-hi vol condicionar el pressupost i proposa fer el carrer Òdena de "plataforma única"

Demanen ”la bonificació de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques”

politica
Dimecres, 15 setembre 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La formació que encapçala Jordi Cuadras, que ha participat en l'aprovació dels pressupostos i ordenances d'aquest mandat, s'ofereix per tornar a pactar amb el govern amb la inclusió de diverses contrapartides. El ple per aprovar aquests punts està previst per aquest mateix setembre.

El grup municipal d'Igualada Som-hi, que inclou PSC, Comuns i Igualada Oberta, obre les portes a aprovar els pressupostos i les ordenances fiscals del 2022 a Igualada. El govern ha començat a traslladar el detall del pressupost a diversos grups polítics. El regidor portaveu d'Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, marca que el govern incorpori a les ordenances fiscals de l'any vinent "la bonificació de l'IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a habitatges i blocs de pisos", ampliar l'illa de vianants del centre de la ciutat -fer el carrer Òdena de plataforma única- i crear una Oficina d'Ajuda per a fer Tràmits Virtuals.

Pel que fa a la proposta de plaques, assenyalen que "amb aquesta mesura afavoriríem el consum d'energia verda a la nostra ciutat. Igualada va tard en molts temes per la manca d'ambició del govern de Junts i en aquest també. Són moltes les ciutats de Catalunya que bonifiquen l'IBI durant uns anys per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i Igualada no ha mogut ni un dit".

Quant a les inversions, Som-hi entén que "fer el carrer Òdena de plataforma única, des del passeig fins a la Rambla, farà que sigui un eix com el de Sant Magí amb espai per a passejar i comprar. És el que estan fent totes les ciutats del país, crear espais de vianants i de comerç per tenir un centre viu. El carrer d'Òdena, sempre garantint l'accés a les veïnes i veïns i a les persones amb dificultats de mobilitat, és el vial que completaria l'illa de vianants del centre de la nostra ciutat".

En l'àmbit de l'atenció a les persones, la formació que integren PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta posa sobre de la taula "la necessitat de crear una Oficina d'Ajuda per a fer Tràmits Virtuals". En altres aspectes, Cuadras reclama que el camp de futbol del parc de Valldaura a Fàtima, sigui de gespa: "la situació al camp de terra és insostenible i dificulta el desenvolupament normal de l'activitat. És el moment d'instal·lar-hi gespa artificial i fer que tingui les mateixes condicions que la resta d'equipaments esportius de futbol de la ciutat. És una oportunitat per augmentar molt més l'activitat en aquesta instal·lació de la nostra ciutat i que els clubs de futbol el puguin fer servir el màxim d'hores possibles, tot creant una xarxa de camps de futbol de gespa amb els camps de les Comes i el que proposem per Fàtima". Entre les altres peticions, "més actuacions als barris: moltes zones d'Igualada es troben degradades. Falta de manteniment, de neteja i de vigilància policial. Això no pot ser i cal que el govern es posi les piles per dignificar totes les zones de la ciutat sense excepcions".

Critiquen que "Junts vol portar a votació el Pressupost aquest mes de setembre, però els terminis són molt ajustats a no ser que vulgui arribar al ple amb un pressupost sense cap incorporació de l'oposició i ho aprofiti per fer-se la víctima pensant ja en les eleccions municipals del 2023. Nosaltres no pensem en les eleccions, sinó que pensem a ser útils a la ciutadania i li demanem que s'arremangui i escolti".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.