TORNAR

La comissió d'investigació de l'Operació Catalunya arrenca avui presidida per Alba Vergés

La diputada dirigirà la Comissió d’Investigació sobre les converses entre Fernández-Díaz i De Alfonso

politica
Divendres, 21 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Parlament de Catalunya va aprovar fa un mes crear una Comissió d'Investigació sobre les polèmiques converses gravades entre el que era cap de l'Oficina Antifrau, Daniel e Alfonso, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. La mesa es constitueix aquest divendres amb Alba Vergés, diputada igualadina, com a candidata del grup majoritari -Junts pel Sí- per presidir-la. Aquesta formació, CUP i Catalunya Sí que es Pot plantegen cridar a declarar la vice-presidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, entre d'altres. 

Alba Vergés, la diputada anoienca de Junts pel Sí, està al capdavant des d'avui de la Comissió d'Investigació del Parlament sobre l''Operació Catalunya'. És el nom del seguit d'accions que hauria orquestrat l'Estat espanyol per treure els draps bruts de l'independentisme i el màxim exponent de les quals es va revelar el passat juny amb les gravacions de les converses que mantenien Daniel de Alfonso i el titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz. Vergés, en declaracions a Anoiadiari, avança que "l'objectiu serà que comparegui tothom, també els que se n'han pogut escapar al Congrés espanyol perquè PP, PSOE i Ciudadanos van vetar la compareixença". No comparèixer, recorda la republicana, "no hauria de quedar en no res. Si se'n dóna compte al ministeri fiscal, esperaríem que es posés al costat de la voluntat del Parlament".

Vergés, en una compareixença a la Comissió de SalutAmb tot, Vergés considera que no serà pas senzilla la compareixença de tots aquells testimonis que reclami el Parlament. En tot cas "els grups, de ben segur, cridaran a la majoria de persones que es volien portar al Congrés espanyol" i que no han passat a declarar. A Madrid la comissió estarà oberta fins el proper desembre però no s'hi preveu cap més compareixença. Les que podien haver aportat més indicis nous, com la de Ignacio Cosidó, ex director de la policia espanyola, van ser frenades. En aquest punt, a part del front comú de PP i C's, hi va intervenir el PSOE que volia evitar que s'evidenciés amb tota la seva cruesa els enfrontaments dins el cos arrel de les filtracions. Els socialistes van bloquejar que declarés l'excomissari del Cos Nacional de Policia José Manuel Villarejo, la persona que va parlar més clarament de l'Operació Catalunya. 

En l'escenari actual, la diputada adscrita a Junts pel Sí i de filiació republicana, espera "poder escoltar al Parlament càrrecs del Ministeri de l'Interior i els que podrien estar al seu servei" però "dependrà dels diferents grups parlamentaris". A Madrid, les compareixences es van limitar a Fernández Díaz i de Alfonso. Vergés adverteix que el reglament del Parlament fixa que aquell que desatén, "voluntàriament, el requeriment de comparèixer davant una comissió d'investigació" pot ser denunciat al Ministeri Fiscal. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.