TORNAR

La independència s'imposa a tres municipis anoiencs amb govern socialista

L’increment de Ciudadanos deixa un empat tècnic a Piera entre el sobiranisme i el 155

politica
Dissabte, 23 desembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En molts casos, els resultats del 21 de desembre als municipis es contraposen al dibuix dels ajuntaments. Si bé Ciudadanos queda com a primera força a ajuntaments amb alcaldes del PDeCAT (La Torre, Masquefa i Piera), l'independentisme s'imposa a alguns dels ajuntaments socialistes.

La polarització del vot unionista cap a Ciudadanos ha fet que la formació taronja quedés primera a quatre de les cinc principals poblacions de l'Anoia, entre aquestes Piera i Masquefa on governa el PDeCAT (en el cas de la primera, en coalició amb Esquerra). Amb tot, s'ha produït un creixement del vot en clau independentista també en termes absoluts i això s'ha reflectit a diversos punts de la comarca on tradicionalment han governat els socialistes. A Òdena, Els Hostalets de Pierola i Vallbona d'Anoia, amb ajuntaments progressistes, Junts per Catalunya -en un- i Esquerra -en dos- han quedat per davant de C's i el PSC. Junt a la CUP s'imposen en aquests pobles amb més del 50%.

En el cas odenenc, la participació ha pujat un 20% respecte a les municipals, on el PSC es va alçar amb la majoria absoluta. Els vots sumats del tercet independentista s'eleven fins a 1.159, 400 vots més que les candidatures republicana i convergent juntes als comicis locals. A Vallbona d'Anoia, amb un ajuntament de signe socialista també, les dues primeres forces són Esquerra i Junts per Catalunya, amb 257 i 204 vots. En 141 i 109 queden C's i el PSC i la CUP n'obté 84. El tercer cas és Els Hostalets de Pierola, on Esquerra, principal partit de l'oposició local, queda primer amb 478 vots, per davant de Junts per Catalunya. El PSC, que ostenta el govern, no arriba ni a la meitat dels vots de les municipals i té per davant a la llista de Puigdemont i C's. Amb l'addició de la CUP, els vots per la República Catalana se situen en un 55%.

L'altra cara de la moneda és l'impuls de Ciudadanos. Junts pel Sí va quedar primer a Piera i Masquefa fa dos anys, com també a La Torre de Claramunt i Cabrera d'Anoia, però el retorn al format de dos partits unit a l'ascens de la marca espanyolista ha consumat el canvi. A Masquefa han guanyat amb 1.525 vots, creixen un 30%, però no haurien superat els 1.616 de Junts pel Sí de fa dos anys. En el cas de Piera, Ciudadanos ha aconseguit quasi 900 vots més i s'enfilen fins a 2.512. Les forces independentistes obtenen, malgrat tot, un 45% i empaten a la pràctica amb el bloc del 155.


2 Comentaris

J

Juanito

Igualada

23 de desembre 2017.12:20h

Respondre

Fa gràcies la definició que fa el redactor del PSC-PSOE quan diu: “A Òdena, Els Hostalets de Pierola i Vallbona d’Anoia, amb ajuntaments progressistes”.

Ajuntaments progressistes... Llegir més actualment el PSC-PSOE?

Caldria anar canviant alguns clixés ja que els més joves es podrien confondre a l’hora d’identifixar ajuntaments progressistes

P

Pepet

igualada

24 de desembre 2017.19:40h

És evident que de progressistes tenen el mateix de el PP de demòcrates o l’estat espanyol de estat de dret.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.