TORNAR
PUBLICITAT

IPV assegura que ja "no ens responsabilitzem" del que fa el govern de Vilanova

Les regidories d’IPV-VV, als llimbs: no volen estar al govern, però ni han dimitit ni han estat cessats

politica
Dilluns, 14 gener 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern vilanoví haurà d'afrontar els darrers mesos de mandat en minoria. En un comunicat, els regidors del grup Independientes por Vilanova-Veïns amb Veu asseguren que "quedem alliberats de cap responsabilitat de govern".

Una mica abans que es complissin els dos anys de la formació del govern, que ja va venir envoltada de la polèmica moció de censura, nou capítol en l'enrenou polític vilanoví IPV-VV manifestava en un comunicat que "des d'aquest gener quedem alliberats de cap responsabilitat de govern". El partit que dirigeix Juan Manuel Cividanes no trenca explícitament amb el govern que formen també PSC, VA! i Decide, però renuncia doncs a responsabilitzar-se de l'acció política. De fet, en el text no parlen de dimitir ni tampoc consta cap cessament per part de Trucharte.

El regidor Cividanes, encara al governEn un comunicat, IPV-VV enumera els greuges que consideren que han sofert per part de l'alcaldessa socialista Noemí Trucharte: "reiterades intromissions en les àrees de la nostra responsabilitat (Urbanisme, Medi Ambient, Obres i Serveis) i el no respecte pels acords debatuts en els consells de presidència". Un altre exponent és el desacord en tramitar el desenvolupament urbanístic del PMUr3 "per ser nociu per al patrimoni municipal (que és dels ciutadans), o la no urbanització del carrer Cervantes en 2017 per decisió personal de Noemí Trucharte".

IPV-VV assenyala "l'incompliment de baixar l'IBI també per decisió de Noemí Trucharte, entre molts altres incompliments continus, tot i donar la seva paraula i signar-lo fins i tot davant notari. On Noemí Trucharte no ha respectat el treball realitzat per altres regidors, ni ha respectat als grups que la van posar d'alcaldessa".

Aclareixen que ja fa un any "vam informar els actuals grups de govern, que qualsevol decisió unilateral d'Alcaldia, seria votada en contra en el ple municipal, i que ens desvinculàvem de l'acció de govern clàssica. Quedàvem alliberats de votar en sentit contrari a les propostes del govern si continuaven les intromissions i incompliments". 

Així, fa un any, IPV parlava de suport "en aquells punts que tinguessin el suport dels nou regidors amb debat previ i consens. Debat que Noemí Trucharte sempre ha evitat, per a poder seguir amb la seva forma de treballar unilateral. Si la seva actitud continuava, aquest compromís acabava el 31 de desembre de 2018, data en la qual expirava el pressupost municipal al qual vam donar suport, a va canviar també de diversos compromisos incomplits, com la baixada de l'IBI, que tampoc s'ha realitzat".

Afirmen que "assumim la nostra quota de responsabilitat, d'haver col·locat a Noemí Trucharte, al capdavant de l'Alcaldia, i no aconseguir un canvi real per a Vilanova del Camí. I traient com a conclusió que: Noemí Trucharte sempre ens enganyarà. 
Sabent que es fa impossible qualsevol pacte futur amb ella, a causa dels incompliments reiterats de la seva paraula i la seva nul·la experiència de govern i treball en equip".

Afegeixen que " com a part positiva d'aquest viatge, l'experiència de govern i els projectes executats: millora i ampliació de la Piscina Municipal, asfaltat gratuït de diversos carrers, ampliacions i millores de diferents parcs infantils, urbanització del passeig de la Indústria, zona multijuegos del barri de La Paz, barbacoes en el riu, millores en els col·legis, etc… Per coherència i responsabilitat, es donaran suport únicament aquells punts que siguin positius per a Vilanova del Camí, i que tinguin un consens majoritari de les diferents forces municipals, sempre des del diàleg i el respecte".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.