TORNAR

Joan Saura inaugura la reforma del parc de Bombers

Les obres han tingut un cost de 2,2 milions d'euros

politica
Diumenge, 31 maig 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, va inaugurar la reforma del parc de Bombers d'Igualada, divendres passat. Les obres, que ha tingut un cost final de 2,2 milions d'euros, van començar l'octubre del 2007 i han suposat una important millora de les instal·lacions, a més de guanyar en superfície.

El conseller Saura durant la visita a les noves instal·lacions dels bombers d´Igualada

L'antic edifici dels bombers d'Igualada, adscrit a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, era de planta baixa i tenia una superfície de 664 metres quadrats. Les obres de reforma i ampliació han comportat l'enderrocament de la part de dependències per construir un nou cos de planta baixa i primer pis conservant un antic mòdul de cotxeres, que s'ha rehabilitat.

La zona de dependències, on es desenvolupa la vida diària del bomber, és totalment nova. A la planta baixa, a més de la cotxera, hi ha la zona de vestuaris, lavabos, gimnàs i zona administrativa i a la planta superior hi ha la zona de descans, el menjador i la cuina.

Les obres al parc de bombers d’Igualada han suposat una inversió de 2.285.202,82 d’euros, i van començar l’octubre de l’any 2007. El departament d'Interior ha destinat, entre els anys 2008 i 2009, més de 52 milions d’euros en les obres de reforma, ampliació o creació de nous parcs de Bombers funcionaris.

Saura destaca la inversió de la Generalitat

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va destacar l’esforç pressupostari del departament per millorar les infraestructures i parc mòbil del cos de Bombers de la Generalitat. Durant la presentació, Saura va afirmar que, ‘malgrat que el més important són els bombers, estem fent un gran esforç per millorar les condicions de treball d’unes persones que es juguen la vida per fer front a la seguretat dels altres’.

D'altra banda, el conseller també va parlar de la campanya forestal. Saura va recordar que ‘estem en bones condicions per fer front a aquesta campanya d’estiu però que ningú abaixi la guàrdia perquè es fonamental la prudència i prevenció de la ciutadania’

En aquest sentit, el conseller va reiterar la bona feina que les 10 colles de neteja han fet a l’Anoia i que ‘calia fer per prevenir els possibles incendis derivats de les ventades del mes de gener'.

El conseller Saura va estar acompanyat per l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí; el secretari general del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada; la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, i el director dels Serveis Territorials del Departament a la Catalunya Central, Carles Llussà.

També hi van assistir el subdirector General Operatiu, Antoni Rifà, el subdirector General Tècnic, Josep Maria Juncosa, el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, Pasqual Gámez, i el cap del parc dels Bombers d’Igualada, Alfred Bou, entre altres autoritats.

Calaf i Torà

Segons informa el departament d'Interior, està prevista la licitació de les obres en tres parcs de bombers, entre els quals hi ha el de Calaf, que compta amb un pressupost de licitació 2.864.943 euros.

D'altra banda, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), mitjançant la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament, ha finançat l'actuació en el Parc de Bombers Voluntaris de Torà.

Anoiadiari.cat/ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.