//Plugins sense CDN ?>
L'anàlisi per col·legis dels vots a Igualada revela altra vegada que el vot a la capital de l'Anoia no és homogeni. Junts per Catalunya va guanyar a la immensa majoria de col·legis i -tot i que a Catalunya pràcticament van empatar- deixa força lluny Esquerra. Però Ciudadanos s'emporta el vot de quatre districtes electorals, dos més que els que no van ser de Junts pel Sí el 2015. La polarització del vot i l'augment de la participació fins al 82,94% (a les municipals no va arribar a 60%), decisius.
Quatre dels cinc grans municipis de l'Anoia van anar a parar a mans de Ciudadanos a les eleccions del 21 de desembre. L'excepció va ser Igualada, la capital i la població amb més habitants, on dues de les forces independentistes van passar per davant de la formació taronja. La distribució dels vots al llarg de la ciutat, però, és desigual. Junts per Catalunya va vèncer a la ciutat amb 7.734 vots i a 18 dels 22 col·legis, sense que la segona força, Esquerra, amb 5.659 pogués ser primera a cap districte.
La irrupció de Ciudadanos ha estat forta a la capital i s'ha endut quatre districtes, tres d'ells de vot tradicionalment socialista. El Centre Cívic de Fàtima, baluard del PSC a les municipals, ja va ser taronja el 2015 i aquesta tendència s'ha consolidat. També s'ha consumat el trànsit cap a C's del Centre de Salut Anoia i el Centre de Dia Montserrat, situats en districtes on a les municipals guanya el PSC. El quart lloc és el centre de votació ubicat al CAP Igualada Nord, corresponent a la part oest de Les Comes.
Pel que fa als resultats d'Esquerra, són superiors als dels neoconvergents precisament als quatre col·legis on la formació espanyolista ha guanyat. La llista republicana queda a un vot de C's al Centre de Salut Anoia i només a vuit electors al CAP Igualada Nord. En canvi, Montserrat i a Fàtima, els socialistes se situen com a segona força.
Respecte als resultats de les municipals, Junts per Catalunya emula les xifres del PDeCAT -aleshores CiU- a les municipals de 2015, que van ser 7.517. Esquerra millora els resultats de Josep Maria Palau aquells comicis (molt, van ser 2.476) i també els socialistes. Els Comuns milloren en uns 100 vots els resultats de Decidim, mentre que la CUP perd un volum important de vots, per l'efecte de la polarització que s'haurien derivat als 3.000 votants més que té ERC (un creixement fruit també de l'augment de la participació).