TORNAR

Maria Sayavera, de Fem Òdena-AM, serà alcaldessa per l'abstenció d'OAF

La formació va quedar primera en vots, però precisava d’una abstenció almenys per assolir la batllia

politica
Divendres, 14 juny 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Quan quedava poc més de 24 hores de cara al ple municipal d'investidura, hi ha hagut un acord que permetrà que la candidata de Fem Òdena-AM aconsegueixi la investidura. El regidor d'Òdena a Fons, Andreu Garcia, s'abstindrà.

L'equip de Fem Òdena, al complertMaria Sayavera, de Fem Òdena-AM -partit afí a ERC-, serà la nova alcaldessa d'Òdena. Fem Òdena-AM va vèncer en les eleccions municipals en vots i havia quedat empatat amb els socialistes a cinc regidors. Per tant, el vot dels independents d'Òdena a Fons podia decantar cap a una o altra banda la batllia. Aquest matí, fonts properes a la negociació confirmaven que els republicans han aconseguit l'abstenció d'OAF al ple d'investidura, cosa que situa a la jove com a nova alcaldessa.

En principi no es preveu un pacte de govern entre Fem Òdena-AM i OAF, almenys a curt termini, tot i que els vencedors de les eleccions deixen la porta oberta al pacte. Els republicans tornen a la batllia sis anys després que hi estigués Carles Casanova. Sayavera, que havia estat regidora, es presentava per primera vegada com a cap de llista.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.