TORNAR

El pacte entre ERC i Junts obre un relleu a l'alcaldia dels Hostalets

Vallbona, la Pobla, Òdena i Vilanova, per decidir

politica
Divendres, 14 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

En les darreres hores abans de la constitució dels ajuntaments, es van resolent les coalicions als municipis on no hi ha majoria absoluta. A més dels casos d'Igualada i Montbui, on no hi haurà coalició, s'ha confirmat que als Hostalets de Pierola sí que el govern tindrà forma de pacte.

La imatge de la firma dels acords als HostaletsEsquerra tornarà a l'alcaldia dels Hostalets de Pierola vuit anys després. Els republicans van ser la primera força a les eleccions, amb cinc regidors i 600 vots. Tenien un edil més que Sumem-CP, però no majoria absoluta, que depenia de qui pactés amb Junts pels Hostalets. Esquerra Hostalets donava a conèixer a les xarxes el pacte amb Junts, de manera que Jordi Parcerisas, que era candidat per primer cop, ocuparà l'alcaldia hostaletenca fins el 2023. 

Al tancament d'aquesta edició, quedava per definir encara quins governs hi haurà a sis municipis de la comarca. Tres dels cinc grans municipis, Igualada, Piera i Montbui ja tenen govern definit, a Piera en coalició (ERC-Junts), mentre que Marc Castells de JxIgualada i Jesús Miguel Juárez, d'Ara Montbui, governaran en minoria. A Masquefa i Capellades, si no hi ha canvis dràstics, governarà la llista més votada, les de Xavier Boquete i Salvador Vives, tot i que ambdós podrien enllestir pactes a darrera hora amb ERC (Masquefa) i CUP (Capellades). 

Les incògnites que es poden desvetllar en breu són Vallbona d'Anoia -amb un quadruple empat a dos regidors-, Vilanova del Camí -on Noemí Trucharte ha de trobar un soci per assegurar la majoria absoluta o es pot trobar una coalició a quatre- i la Pobla de Claramunt -només que tots els altres grups s'aliïn en la investidura pot evitar que Santi Broch repeteixi. I Òdena, on Fem Òdena i PSC intenten seduir Òdena a Fons, que amb el seu únic regidor té la clau. Si OAF no es decanta, governaria Fem Òdena, la força més votada.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.