TORNAR

ERC descarta acords a Montbui i Teo Romero perdrà l'alcaldia després de 24 anys

Els republicans asseguren que van declinar l’alcaldia que els oferia el PSC; via lliure per Ara Montbui, que governarà en solitari

politica
Dijous, 13 juny 2019. 07:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El 26 de maig la candidatura d'esquerres Ara Montbui va vèncer en vots a l'actual batlle, Teo Romero, del PSC. Amb les dues forces empatades a sis regidors, la candidatura ERC-Som Montbui, amb un, Isabel Guerrero, podia inclinar la balança. Els republicans, finalment, no donaran suport a cap dels dos i donen via lliure a Ara Montbui.

Els membres de la candidatura d'ERC MontbuiJesús Miguel Juárez, candidat d'Ara Montbui, serà el batlle del municipi. El primer batlle que no pertant al PSC després de 32 anys, i qui relleva a Teo Romero, que en portava 24. Ara Montbui va guanyar en vots fa tres setmanes i el fet que ERC no doni suport a Teo Romero (que requeria del vot de l'edil republicana Isabel Guerrero) farà possible aquest relleu. En una publicació a les xarxes, la secció local d'Esquerra ha donat a conèixer el seu posicionament: "tot i les generoses ofertes presentades des del PSC, que inclouen l'alcaldia, optem per rebutjar-les". D'aquesta manera, sense el vot de la regidora republicana, en el ple d'investidura Romero no podrà ser escollit, ja que Jesús Miguel Juárez, d'Ara Montbui, va ser el candidat més votat. 

En el mateix comunicat, els republicans avancen que "hem decidit no participar en el govern alternatiu proposat per Ara Montbui" tot i que matisen que "estem disposats a facilitar la investidura del seu candidat, en cas que aquest grup manifesti un compromís clar i inequívoc amb el dret a decidir del poble català".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.