TORNAR

Més de 500 calafins han votat en els pressupostos participatius de la població

El projecte de millores al barri de la Pineda, el més votat

politica
Dimarts, 17 gener 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta fórmula ha estat votada per pràcticament un 20% del cens electoral. Set dels 18 projectes presentats es podran dur a terme.

Set són els projectes que s'executaran durant aquest any 2017 a través dels primers pressupostos participatius promoguts per l'Ajuntament de Calaf. Els vilatans han dit la seva i han situat en primera posició, amb 380 punts, el projecte de millores al barri de La Pineda. Gràcies a les adhesions aconseguides, també es duran a terme el 'Projecte pati', per l'adequació del pati de l'Escola Alta Segarra, la millora de l'enllumenat de la pista de bàsquet del Pavelló poliesportiu municipal, la rehabilitació de la façana de la Unió Calafina, l'actuació al bosc del Rentador i s'adquirirà un nou equip de so i llum per a les festes de la població.

Jordi Badia, esquerra, Jordi Fitó i Encarna Ferrando obrint les pliques de les votacionsEn total, la partida que el consistori ha destinat a aquests primers pressupostos participatius és de 50.000 euros, motiu pel qual cap de les propostes podia superar els 10.000 euros pressupost. D'aquesta manera, se'n podien executar un mínim de cinc. D'acord amb els resultats i el pressupost de cada un, es podran executar els sis primers projectes amb més punts però, a més, també podrà veure la llum, tot i que en part, la millora dels parcs infantils, que ha quedat en setena posició.

Alta participació

565 ciutadans de Calaf han votat en els primers pressupostos participatius que ha impulsat l'Ajuntament de Calaf. Això representa un 19,5% del cens electoral que estava format per totes aquelles persones empadronades i majors de 16 anys. La majoria de les votacions s'han fet a través del portal on-line creat especialment per a aquestes votacions. En total 532 persones n'han fet ús, mentre que 33 han optat per emetre els seus vots presencialment a l'edifici consistorial on s'havia habilitat una urna.

El regidor de Participació Ciutadana del consistori calafí, Jordi Fitó, considera que "més enllà dels projectes guanyadors hem de valorar la important implicació que ha tingut la gent del poble, primer presentant les propostes i després amb les votacions. Això demostra que quan ofereixes l'oportunitat d'escollir, la gent vol dir-hi la seva".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.