TORNAR

Alguns municipis de la comarca no compleixen amb els límits de consum d'aigua diari

L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet públiques les dades de les localitats de les conques internes

politica
Dijous, 22 juny 2023. 15:30. Redacció AnoiaDiari.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha fet públiques les dades de consum d'aigua de les localitats de les conques internes. Entre elles un gran nombre de municipis de la comarca no tenen dades actualitzades, però hem pogut recuperar dades de gairebé tots els municipis entre els mesos de maig i març del 2023. 

Segons les dades publicades recentment per l'ACA, hi ha diversos municpis de la comarca de l'Anoia que no compleixen els límits de consum establerts. Aquests són: Els Prats de Rei, Sant Martí Sesgueioles, Rubió, Santa Maria de Miralles, Carme, Cabrera d'Anoia, Capellades, La Torre de Claramunt, Masqueda, Calaf, Veciana.

 

El límit de consum diari d'aigua establert en situació de sequera s'incompleix en gairebé 4 de cada 10 municipis de les conques internes catalanes. Segons les dades de l'Agència Catalana de l'Aigua, el 56% dels pobles i ciutats compleixen amb el màxim permès. En conjunt, en aquests llocs hi viu el 90% de la població de Catalunya.

Ara bé, hi ha un 12% de municipis que l'incompleixen, i un 24% fan un incompliment greu. El 8% restant correspon a municipis que no aporten dades.Situació de la sequera a les conques internes / Font: ACA

Tot i que la normativa preveu sancions per incompliment, de moment no s'han aplicat. Les sancions per incompliment del límit no arribaran fins més endavant. S'espera que aquest juliol es publiqui la convocatòria d'ajudes als ajuntaments per millorar les xarxes i no es tiraran endavant les multes fins que hagi passat un mes d'aquesta convocatòria. A més, les sancions no seran retroactives.
També es preveu sancionar a aquells municipis que no publiquin dades. Fins ara, l'ACA ha fet requeriments a 93 municipis i ha obert expedient sancionador a 32 més.

 

Consum d'aigua per comarques

L'ACA també ha fet una comparativa per comarques, i en aquesta es pot veure que la comarca de l'Anoia és una de les comarques que té una mitjana de consum (l/p/d) inferior a 120. L'Anoia i altres comarques es troben en la posició més baixa. L'ACA estableix dues altres posicions per sobre. D'una banda, 13 comarques es situen entre els 120 i 200, com la Noguera, La Selva, Maresme o l'Alt Empordà. D'altra banda, les dades mitjanes són superiors a 200 en cinc comarques. Aquestes són: Alta Ribagorça, Vall d'Aran, Pallars Sobirà, La Cerdanya i el Baix Empordà. (Les dades recollides es calculen segons el nombre d'habitants per any, per això les comarques amb molta proporció de segones residències poden tenir valors més elevats).

 

 

 

 Segons dades d'aquest 2022, la comarca de l'Anoia té una mitjana de consum domèstic per càpita de 109,05 l i, d'aquesta manera, se situa per sota de la mitjana de Catalunya (116, 39 l/p/d). 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.