//Plugins sense CDN ?>
La moció de suport a la Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del Poble de Catalunya va ser presentada pels grup del govern CIU i ERC al ple municipal d'Òdena.
El text es va aprovar amb el vots dels quatre regidors de CIU, els dos d’ERC i un de Joan Estruch, del PSC. El PSC havia donat llibertat de vot als seus regidors i quatre representants dels cinc que té al consistori odenenc hi van votar en contra. Aquests quatre regidors són Francisco Guisado, Juan Fernando Rubio, Sandra Fernandez i Maria Dolores Martín.
'No estem inventant res'
L’alcalde d’Òdena, Carles Casanova, va defensar la moció fent referència a unes paraules de caire històric i unes altres de caire jurídic de Santiago Vidal, jutge-magistrat de l'Audiència de Barcelona que va dir: 'Quants estats d’Europa des de l’any 1900 han aconseguit la seva independència ? Moltíssims. Sembla que a Catalunya estiguem inventant una cosa nova'. A continuació va repassar la llista d'estats:
'1905 - Noruega de Suècia, 1917 - Finlàndia de Rússia, 1922 - Irlanda del Regne Unit, 1944 - Islàndia de Dinamarca, 1991 - Lituània i Estònia de la URSS, 1991- Eslovènia, Croàcia i Bòsnia de Iugoslàvia, 1992 - Eslovàquia de Txecoslovàquia, 2006 -Montenegro de Sèrbia, 2008 - Kosovo de Sèrbia'.
Per acabar la defensa de la moció, l'alcalde odenenc va exposar els motius pels quals aquests estats han aconseguit la seva independència: '1r. els estat dels que procedien han reconegut el dret a que els ciutadans tinguin l’última paraula, com ara ho està fent Anglaterra amb Escòcia. 2n. El tribunal internacional de justícia de La Haya va emetre una Sentència el 22 juliol de 2010 que deia una cosa cabdal, i que és la clau de volta per resoldre aquest presumpte atzucac en el que ens vol posar l’estat espanyol:
- 'Declarem que no existeix en dret internacional cap norma que prohibeixi la declaració unilateral d’independència'
- 'Declarem que quan hi ha contradicció entre legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica, preval aquesta segona'
- 'Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans si no que és aquesta la que crea i modifica quan sigui necessari la legalitat'.
Jo crec que els que van votar en contra son els altres catalàns que també tenen dret a decidir. Votar contre els drets de catalunya i de la llibetat dels pobles ja amb direu senyors socialistes a... Llegir més on viviu. VISCA CATALUNYA LLIURE !!!!!!!
Cal llegir be. Primer es diu que Joan Estruch va votar SI. Clar i català PSOE. i PSC
Si us plau, per que fiqueu el nom dels que van votar en contra i no del que va votar a favor, se us veu molt ”el plumero”.
Anoienc
20 de febrer 2013.06:00h
El Pere te raó. El periodista que escriu la noticia no esobjectiu. O s´escriu el nom de tots o de cap. Queda clar que el periodista està al costat dels que han votat que si. Estar d´acord amb una... Llegir més opció no ha de quedar reflectit en la noticia; si en la opinió.