TORNAR

L’Estat denúncia a Igualada per haver aprovat una moció de Declaració d’independència de Catalunya

L'ajuntament recorrerà

politica
Divendres, 8 febrer 2013. 12:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’ajuntament d’Igualada ha rebut una citació dels jutjats de Barcelona com a conseqüència d’un contenciós administratiu que ha interposat la delegació del govern a Catalunya respecte a una moció aprovada en el ple del mes de setembre. El text aprovat per una àmplia majoria, era en favor de la Declaració d’Independència de Catalunya.

Votació de la moció de Declaració d’indenpendència de Catalunya. 25 de setembre

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha comparegut davant els mitjans per expressar la seva indignació davant del contenciós interposat per la subdelegació del govern espanyol a Catalunya contra l’ajuntament.

El contenciós administratiu és sobre una moció aprovada per àmplia majoria, en el ple del mes de setembre, en favor de la Declaració d’Independència de Catalunya. Per la Delegada del Gobern, aquesta moció és nul·la de ple dret ja que l’Ajuntament no té competències per dictar-la.

A diferència d'altres mocions aprovades en altres municipis, aquesta no acordava en la seva part dispositiva declarar la ciutat territori català lliure, sinó que instava 'el Parlament de Catalunya a iniciar tots els mecanismes per a acabar constituint un Estat Català amb plena sobirania, de manera democràtica, i dins la Unió Europea'. En aquest sentit l'alcalde igualadí afirma que 'això demostra que la subdelegada del govern no s’ha llegit la nostra moció'.

Marc Castells manifesta que ‘és brutal l’assetjament que rebem els ajuntaments per part de la delegada del govern’ i manifesta que ‘és gravíssim que el govern de l’estat intenti qüestionar la capacitat d’un ajuntament on resideix la sobirania del poble i que no ens permeti fer declaracions polítiques’.

Per Castells aquesta situació és ‘indecent, indigne i no ho podem permetre’. Remarca que ‘això és una cosa que crec que no s’havia vist des dels temps del franquisme, prohibir que un ajuntament que faci un acte polític. Es molt greu’.

‘Traurem els colors a la subdelegada del govern’

L’alcalde igualadí ja ha assegurat que ‘recorrerem tenint en compte que aquesta denúncia s’ha fet molt malament, i deixarem en evidencia la subdelegació del govern amb arguments i seguint la legalitat mes estricte. Traurem els colors a aquesta delegada’.

La moció en qüestió

Va ser un text presentat pel govern municipal (CIU i ERC-Rcat) on es manifesta que ‘Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica i insta el Parlament a iniciar el procés que dugui a la plena realització de Catalunya com a país’.

La moció va ser aprovada, per una àmplia majoria, amb els vots de CIU, ERC-Rcat, PSC. Es va abstenir ICV i van votar en contra el PP i PxC.


2 Comentaris

j

josep

8 de febrer 2013.21:53h

Respondre

que en veurem de coses d`aquesta ”gubernadora” i l`ho que vindrà, are que el govern ha aprovat portar al constitucional al dret a decidir que va aprovar el parlament, estem ben arreglats, no en... Llegir més passara ni una,i fixeu-vos que treuen ara això per deixar de parla de la seva bruticia del cas barcenas.aixi els mitjans de comunicaciò estatals, continuen i continuaran ametrallar-nos contra els catalans.

R

Ramon F

Igualada

8 de febrer 2013.18:54h

Respondre

Per curiositat més que per altre cosa, he fet cas dels documents relacionats i he llegit l’acta del ple i aquesta moció més que una moció de declaració d’independència, és una moció a... Llegir més favor del dret a decidir, ja que en el seu punt primer es manifesta que Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica.

La moció si que apunta a favor de que Catalunya pugui esdevenir ”si els seus ciutadans volen” un Estat Propi, però no declara en cap moment la independència de Catalunya, sinó que solament es demana al Parlament de Catalunya que emprengui un seguit de mesures per si els ciutadans d’aquesta nació majoritàriament volem ser independents.

Ara be, lo de la Llanos de Luna ja és un altre cosa, i lo del govern espanyol en posar a aquesta senyora com a delegada seva a Catalunya és una provocació. Des de sempre, les persones que representen a un estat, ja sigui a un altre país o un altre comunitat, es procura que siguin unes persones que facin de mitjancer, persones que es vinculin a la societat i respectin la cultura del lloc a on treballen i que es preocupin més per posar pau que per encendre la metja, i amb aquesta senyora passa tot el contrari, però que es pot esperar d’una persona nascuda fora d’aquí (que en si mateix no es cap mal), però que ha vingut a Catalunya sembla més que a conquerir i a establir l’ordeno i mando que a intentar integrar-se a la nostra terra; que es pot espera d’una persona que ha estat diputada al Parlament de Catalunya i mai ha tingut la delicadesa de dir una sola frase en català.

Sra. Maria de los Llanos de Luna, funcionaria del Cuerpo Superior de Técnicos de la Administración de la Seguridad Social, coneguda principalment a Catalunya per denunciar a l’Ajuntament de Girona per haver contractat trens per facilitar l’assistència de la ciutadania a la manifestació en favor del dret a decidir i per la seva voluntat d’imposar la bandera espanyola a ajuntaments i escoles, sàpiga que no ens impressiona, que els catalans fa molts anys que lluitem pels nostres drets i que si fins ara ningú ens ha fet callar, no serà vostè la que o faci

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.