TORNAR

La delegació del govern espanyol exigeix a l'Ajuntament d'Igualada que pengi la bandera espanyola

Fa més d'un any i mig que a la façana de l'Ajuntament no hi ha cap bandera

politica
Divendres, 18 gener 2013. 11:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tal com ja ha passat en altres municipis catalans, l'Ajuntament d'Igualada ha rebut un requeriment per part de la delegació del govern espanyol. El document exigeix al consistori penjar la bandera espanyola a la façana.

Ajuntament d'Igualada

L'Ajuntament d'Igualada ha estat instat per la delegació del govern espanyol a penjar la bandera espanyola a la façana del consistori. Així ho han confirmat a anoiadiari.cat fonts de la mateixa delegació del govern.

Segons aquestes fonts, 'el requeriment es va enviar a Igualada el 30 de novembre' i exigeix 'penjar la bandera espanyola a l'ajuntament'. A diferència d'altres municipis catalans, 'en el cas de la capital de l'Anoia només s'obliga a penjar la bandera al consistori i no en cap altre edifici municipal de la ciutat'.

Silenci de l'Ajuntament

Tot i la confirmació per part de la delegació del govern, l'ajuntament d'Igualada 'ni confirma, ni desmenteix, ni valora aquest tema', i per tant no 'no ens pronunciem perquè tenim altres prioritats'.

Les banderes a Igualada

Després de 8 anys que la bandera espanyola presidís el consistori, juntament amb la igualadina, la senyera i l’europea, el 22 de juny 2011 el govern municipal va decidir retirar totes les banderes de la façana.

En el marc dels actes de la Diada de l'Onze de Setembre de l'any passat, es va hissar de manera permanent una senyera. Aquesta però, no oneja a la façana de l'ajuntament, sinó que està situada al capdamunt d'un màstil col·locat en un costat de la plaça, per que, segons l'alcalde Marc Castells, ‘és un espai comú que representa molt més als ciutadans’.

Pancarta 'Catalunya, nou estat d’Europa'

Tot i no ser una bandera, a la façana de a l'ajuntament si que hi ha penjada una gran pancarta amb el lema: 'Catalunya, nou estat d’Europa'. Un gest, segons fonts municipals, que vol demostrar que Igualada 'comparteix el lema de la multitudinària manifestació de l’11 de setembre' a Barcelona, que 'referma l’aposta inequívoca per la plena realització de Catalunya com a nació', i que 'subscriu plenament aquest lema pacífic però valent, que reclama el nostre dret a decidir'.


15 Comentaris

M

Marius

Igualada

21 de gener 2013.12:31h

Respondre

El que hem de fer és respondre canviant la senyera del centre de la plaça per una estelada de les mateixes dimensions.

j

josepm

igd

20 de gener 2013.19:55h

Respondre

Cal penjar-la en lloc preminent.
Jo ja ho he fet. La he dipositada al fons de tro on seu el rei de la casa cada cop que li ve mal de ventre.
I com wue sóc molt regular li donc homenatge cada dia a... Llegir més primera hora.

G

Galo Ball i Ratés

Igualada

19 de gener 2013.13:26h

Respondre

El tema de les banderes ho trobo estúpit, si penjar la bandera espanyola es la legalitat per què no fer-ho? si agafem l’ Ave. veien la lliga de futbol, i paritipem en tantes i tantes coses del... Llegir més Estat per que no penjar-hi la bandera a costat de la catalana, si no ho fem demostrten una debilitat com a poble i sembla simplement una fredor de peus o una forma de protestar molt infantil

Galo Ball i Ratés

R

Ramon F

Igualada

19 de gener 2013.11:10h

Respondre

Els del PP, que sempre miren que estalviem i volen que es treguin totes les ambaixades comercials que te la Generalitat a l’estranger adduint que es poden incloure d’ins de les ambaixades... Llegir més espanyoles, podrien donar exemple d’estalvi i començar per treure la figura del delegat del govern ja que pel que es veu no te gaire feina si te el temps suficient per anar a veure a quin ajuntament hi ha la bandera espanyola i a quin no.
Si a sobre tens la sort de tenir una delegada tan inepta com la senyora Maria de los Llanos de Luna, ja es el colmo. Però clar, son els del PP, que semblen tots tallats pel mateix patró, només s’ha de veure a la seva presidenta ”regional” la senyora Sánchez Camacho, que amb aquella altivesa que la caracteritza sembla que dicti sentències cada cop que parla i a sobre sempre creu que el que ella diu és el millor pels catalans, encara que tots els demès opinin el contrari.

Sense anar més lluny, aquí a igualada mateix en tenim també un bon exemple d’això amb el sr. Calbò, també sempre creu que te la raó en tot encara que sigui només ell el que pensa d’aquella manera. Parlant del sr. Calbòn no sé que en deu pensar de la actuació de la delegada, a mi si fos ell i ”amb la que esta caient” em faria vergonya posar-me a buscar problemes amb les banderes de l’ajuntament, però clar.... ell potser n’ha estat l’instigador

Sort que ara amb el cas Barcena a aquets del PP se’ls hi ha girat feina i potser ens deixaran una mica en pau

j

jaume rodriguez enrich

igualada

19 de gener 2013.08:28h

Respondre

nunca convenceran y ademas nunca mas venceran ( en castellano para que lo entiendan)
kuanta tonteri

R

Ramon Robert

Igualada

19 de gener 2013.02:23h

Respondre

Que content deu estar el Roberto Hernando!

j

josep

igualada

18 de gener 2013.23:04h

Respondre

Es que no te altre feina aquesta senyora, la governadora civil, ai perdó, la delegada del govern a catalunya,i no un extranyi el sr. Calvo, la ” voz de su amo”

i

igualadí

18 de gener 2013.21:16h

Respondre

Ben fàcil, que col·loquin una bandera espanyola de 1 cm2 i llestos, la llei no parla de mides.

M

Mònica

Igualada

18 de gener 2013.18:44h

Respondre

Quines tonteries! Treiem tots la senyera al balcó,

R

Ricard

Igualada

18 de gener 2013.17:35h

Respondre

Ja podeu donar les gràcies al Sr. Pere Calbó, el home més ven pagat de la ciutat, te el sou de secretari de la mesa del Parlament i el que cobra l’Ajuntament, un espanyol vividor

P

Pep

Anoia

18 de gener 2013.17:16h

Respondre

Satisfet, Calbó? Així és com tu i els teus defenseu els interessos i les necessitats d’aquesta comarca? WERTGONYA, senyors, WERTGONYA!!

J

Joan V.

Igualada

18 de gener 2013.16:59h

Respondre

Però que no diuen que a la gent no els interessen aquests temes? que els problemes reals en son uns altres?

Ai no, que ells no son nacionalistes, son patriotes raonables (Aznar dixit)

E

Ester Vich

Igualada

18 de gener 2013.15:10h

Respondre

Suposo que els deu haver instigat algun regidor or diputat. No crec que vagin plaça per plaça, que aquests no surten del seu despatx.

M

Manel Ramoneda i Coch

La Pobla de Claramunt

18 de gener 2013.15:08h

Respondre

El nacionalisme espanyol no té aturador, ni té vergonya, i és patètic, ridícul i frega la vulgaritat i la ignorància. Els símbols catalans són dels més antics del continent europeu. Fins i... Llegir més tot amb bonica llegenda. A diferència la bandera o drap espanyol és tan sols un invent del segle XIX, sense tradició, sense dignitat ni orgull, i quan no era aquesta -colors que van copiar-nos- n’era la republicana, i quan no fan cops d’estat militars i se la tornen a canviar. L’ensenya catalana en tot cas pot voleiar al costat de la bandera d’Andorra -estat lliure i germà- o la de la Vall d’Aran, comunitat autònoma diferenciada. Per exemple la bandera d’Europa engloba avui tots els estats membres de la comunitat europea i l’espanyola -la tintada amb sang de guerra incivil i anticatalana- ja se sobreentén a dins i ens aguantem. Igualada, planta cara!

M

Montse

Igualada

18 de gener 2013.13:17h

Respondre

La delegació del Govern espanyol no ha ajudat mai per res a l’Anoia, i això que liderem les xifres d’atur. La primera vegada que es dirigeixen al territori no és per ajudar sinó per... Llegir més obligar-nos a penjar la bandera espanyola. Marxem ja!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.