TORNAR

Unió Democràtica a l'Anoia aposta per lluitar per l’estat propi

Xavier Boquete, president comarcal

politica
Dimarts, 15 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de la polèmica pel ‘cas Pallerols’ la formació política d’Unió Democràtica torna a ser protagonista de la política catalana per les declaracions del seu dirigent Josep Antoni Duran i Lleida sobre el seu vot contrari al referèndum per un estat propi. El president comarcal d’Unió, Xavier Boquete, discrepa d’aquesta opinió.

Xavier Boquete, president comarcal d'UDC

Enmig del debat sobre la declaració sobiranista proposada per CIU i ERC, el líder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida ha comentat aquest cap de setmana que en una hipotètica consulta sobre la independència de Catalunya, a nivell personal ‘votaria No’.

Aquestes paraules no han estat ben rebudes per molts dels militants del partit. El president de la formació a l’Anoia, Xavier Boquete, discrepa d’aquesta opinió i la considera poc encertada per que ‘el nostre partit polític, en el seu dia, va presentar un programa electoral on es parlava de la convocatòria d’un referèndum per arribar a l’estat propi’.

Per Boquete ‘Unió ha de fer el que ha de fer, però jo votaré que sí al referèndum’.

El president comarcal d'UDC va formar part del grup de persones de l’ANC que van ser rebuts per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, després de la gran i històrica manifestació de l’11 de setembre a Barcelona.

Replantejar-se la militància

Preguntat per si l’opinió de Duran i Lleida ha fet que es replantegés la seva militància al partit, Boquete afirma que ‘no és moment de marxar, sinó de quedar-se al partit per treballar i lluitar des de dins per arribar a la fita que ens vam proposar’.

Afegeix que ‘com a tots els partits polítics a Unió hi ha diversitat d’opinions entre els militants, però no per això els hem o ens han d’excloure’.


5 Comentaris

F

F, Jorba

17 de gener 2013.00:15h

Respondre

Al Comerciant votant d´Unió: Unió Anoia va tenir el nº 4 a la llita del Vila d´Abadal a Sitges. Vàrem lluitar per l´Estat Propi, No podem soportar l´ofegament que Madrid en fa econòmica i... Llegir més culturalment, enfrontant la gent, i aportant la cultura de la por., Vàrem lluitar per regeneració democràtica interna, per no eternitzar-se en el càrrecs, ,... i no vàrem guanyar. El candidat nº 4 de l´Anoia va ser el primer que va abandonar el partit en tant en quant l´actual direcció i continui. Posteriorment en Vila i altres vàren seguir camins similars. Es un a manera de dir: SI als principis fundacionals i socials d´UNIO i un NO a la manera en que es dirigeix el partit. Seguim treballant per una Catalunya com a estat propi dins els Estats Units Europeus. Una CAT IND d´Espanya.

M

Masquefí

Masquefa

16 de gener 2013.01:24h

Respondre

Bé, és una bona notícia per part del nostre Alcalde.

P

Paco

Igualada

15 de gener 2013.20:22h

Respondre

Això de l’Estat Propi no s’ho creu ningú amb un mínim d’intel·ligència.

E

Ester Vich

Igualada

15 de gener 2013.17:00h

Respondre

És bo que a l’Anoia seguim units per l’Estat propi.

C

Comerciant votant d'Unió

15 de gener 2013.08:59h

Respondre

Unió a l’Anoia per un estat propi? Això si des de dins, sense marxar del partit, està clar. Ben agafats a la ”mamella”. L’alcalde de Vic si que va defensar aquesta postura davant... Llegir més l’estructura immobilista d’Unió, davant el sr. Duran i Lleida. I va perdre, i va marxar, amb coherència! Que va fer Unió a l’Anoia per defensar la postura sobiranista de l’alcalde de Vic? I ara amb el cas Pallerols que diu Unió a l’Anoia? I va callar i no va dir res, anar marxant, deixar córrer l’aigua i esperar un forat per ficar-hi el nas!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.