TORNAR

Igualada aprova la moció de declaració d’independència de Catalunya

El ple també aprova la moció del PSC de convocar un referèndum d’autodeterminació

politica
Dimecres, 26 setembre 2012. 00:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ple històric el que es va viure aquest dimarts a la nit a Igualada. Es van votar dues mocions sobre la independència de Catalunya, i les dues van ser aprovades. Una d’elles presentada pel PSC, primer grup socialista d'una capital de comarca que fa aquest pas.

Votació de la moció de declaració d’independència de Catalunya

Moció de declaració d’independència de Catalunya

Va ser una moció presentada pel govern municipal (CIU i ERC-Rcat) obeint, segons el regidor Joan Requesens, ‘l’expressió ciutadana del passat Onze de Setembre’. En el document l’Ajuntament manifesta que ‘Catalunya té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica’ i insta el Parlament a iniciar el procés que dugui a la plena realització de Catalunya com a país.

La moció va ser aprovada pels vots de CIU, ERC-Rcat, PSC. Es va abstenir ICV i van votar en contra el PP i PxC.

Montserrat Mateu va argumentar que ICV s’abstenia per que ‘en la moció hi trobem a faltar la part més social i considerem que la sobirania ha de ser plena, no només de l’Estat sinó també dels mercats’.

El PP, per la seva part va votar en contra per que no estan d’acord amb la moció i per que ‘els acords que s’adopten són nuls de ple dret i atempten contra el model d’Estat que presenta la Constitució’.

En resposta a Pere Calbó, el tinent d’alcalde Josep Miserachs va aclarir que ‘precisament el què volem és canviar l’ordenament jurídic’.

La moció dóna suport a les accions que emprengui l’Assemblea Nacional Catalana, compromet el consistori a treballar amb la ciutadania i entitats locals per ampliar la majoria social que reclama l’Estat propi, demana a la Cambra ‘convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya i, si s’escau, votar la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya’ i li recorda ‘la necessitat de crear una hisenda pròpia i un banc nacional des del qual es gestionin el règim fiscal i el finançament dels serveis i institucions públics’.

Finalment, l’Ajuntament d’Igualada demana al Parlament de Catalunya acordar “amb caràcter immediat les mesures que cregui convenients i ordenar la transició fins a la constitució formal de l’Estat català”. Mesures, en tot cas, encaminades a “esdevenir un estat propi de la Unió Europea” i sempre apel•lant “a l’esperit cívic de tot Europa, inclòs l’Estat espanyol, per tal que s’imposi una resolució democràtica dels conflictes i s’avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat”.

La moció del PSC

L’altra moció aprovada va ser la que va presentar el PSC on demanava ‘convocar un referèndum a la ciutadania de Catalunya per decidir el seu futur Nacional’. El document va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, CiU i ERC-RCat, i ICV, mentre que el PP i PxC hi van votar en contra.

És el primer grup socialista d'una capital de comarca que presenta aquesta moció i que és, a més a més, aprovada pel ple municipal.

El socialista Jordi Riba afirma que la decisió de presentar aquest text és deu ‘als últims esdeveniments succeïts a Catalunya i davant la fractura que sembla s’està produint a l’estat espanyol entre gran quantitat de persones d’unes comunitats autònomes amb d’altres’.


9 Comentaris

J

Josep

Dublin

26 de setembre 2012.22:54h

Respondre

Una notícia genial. Igualada surt a les notícies per quelcom positiu pel país, quin goig que fa!

A Josua: Ara mateix, l’única manera de sortir d’aquest atzucat és aconseguint la plea... Llegir més sobirania pel nostre país.No hi ha cap altre camí. O seguim en la miseria a Espanya o esdevenim un nou Estat a Europa, amb TOTS els nostres impostos pagats quedant-se a casa nostra (espoli fiscal)per tal de poder donar la millor educació possible als nostres fills i poder tornar a crear llocs de treball.

És ben senzill: O triem crisi o la independència.

En quant a confrontacions. Ningú en vol cap ni una (almenys els catalans). Som un país d’acollida i tothom qui vulgui sumar és benvingut. A nivell europeu som un exemple a seguir. Volem el millor per Espanya i el millor pel nostre país: Catalunya. Ha arribat el camí de decidir el nostre futur i no pas que aquí decidim i els nostres veins ens ho anulin.

Per si de cas us cal més informació:

http://www.fundaciocatalunyaestat.cat/category/presentacions/

S

Som-hi

Igualada

26 de setembre 2012.20:00h

Respondre

Som-hi Igualada !!
Un pas més !

Som i Serem !

X

Xavi

Igualada

26 de setembre 2012.18:31h

Respondre

Benvolgut Sr. Josua,

Els independentistes no estem en contra de ningú ni volem confrontacions. Nosaltres simplement volem fer el nostre camí, només això. Si us plau, fixi’s bé qui utilitza... Llegir més sempre els arguments de la confrontació. Són els mateixos que la provoquen. Només es tracta de mirar-ho de forma constructiva, en positiu i com una expressió de voluntat democràtica, que és el que al cap i a la fi es proposa, que parli el poble.

Cordialment,

i

igualadí

26 de setembre 2012.17:03h

Respondre

Els del PSC d’Igualada a favor de la Independència ? Ai, ai, ai que el Pere Navarro us farà pam pam al culet.

j

josua

igd

26 de setembre 2012.14:55h

Respondre

Queremos buena eduación para nuestros hijos, trabajo y sobre todo no no no y no al la confrontacion entre personas y tener que revivir el pasado.

P

Pep Guix

Igualada

26 de setembre 2012.14:48h

Respondre

Sembla que també rebem bones notícies de tant en tant.

Venen temps de canvis, canvis que ja fa temps que haurien d’haver arribat. No obstant, mai és tard.

Ànims i endavant!

I

Independent

Igualada

26 de setembre 2012.09:49h

Respondre

No entenc que la representant de ICV. s’abstingui de votar Endavant!
Montserrat, a veure si tens ganes d’explicar-ho per aquí.
Respectable, però no ho entenc.

T

Toni

IGD

26 de setembre 2012.09:37h

Respondre

Enhorabona al Consistori!
Enhorabona als igualadins!
Molt d’orgull!

t

timbaler

igualada

26 de setembre 2012.09:14h

Respondre

el president Mas va dir o guanyarem o serem derrotats ara es l hora de no rendir-se.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.