TORNAR
PUBLICITAT

Òdena aprova per unanimitat una moció pel dret a decidir

politica
Dimarts, 16 octubre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El ple de l’Ajuntament d’Òdena va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals (CIU, ERC i PSC) una moció pel dret a decidir. El text, presentat per l’equip de govern, demana al govern Espanyol que no s’oposi a cap referèndum que es pugui impulsar des de Catalunya, respectant així el dret dels ciutadans i ciutadanes a decidir lliurement el seu futur.

Ajuntament d'Òdena

Òdena ha aprovat per unanimitat una moció pel dret a decidir.

En la moció, presentada per l’equip de govern, es demana al govern Espanyol que no s’oposi a cap referèndum que es pugui impulsar des de Catalunya, respectant així el dret dels ciutadans i ciutadanes a decidir lliurement el seu futur. També inclou enviar aquest acord al Govern Espanyol, al Congrés dels Diputats, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, a les entitats municipalistes del nostre àmbit, a la Comissió Europea i el Parlament Europeu.

'El reconeixement del dret a decidir ha passat a ser un element fonamental en el nostre marc democràtic', afirma Carles Casanova, alcalde del municipi.

En el mateix ordre de coses, el ple aprovava una segona moció a través de la qual, el consistori ofereix el seu suport a la resolució del Parlament de Catalunya del 27 de setembre per l’exercici del dret a l’autodeterminació.

Degut als últims esdeveniments succeïts a Catalunya i davant la fractura que sembla s’està produint a l’estat espanyol entre gran quantitat de persones d’unes comunitats autònomes amb d’altres i entre el govern central i algunes comunitats, tots els grups municipals del consistori odenenc arribaven a aquest acord.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.