TORNAR

L'oposició calafina frena la proposta del govern per liquidar el deute de l'aigua

CiU considera que ”aquest acord és una acció propagandística que compromet futurs recursos”

politica
Dissabte, 14 juliol 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El conveni de l'Ajuntament amb Aigües de Manresa ha estat tombat per CiU i el GIC. Per part dels convergents, Joan Caballol justifica la seva decisió al ple en tan que la fórmula, cal pagar uns 400.000 euros l'any vinent, "pot repercutir en el govern que hi hagi en el proper mandat".

L'oposició calafina ha fet valer la seva majoria de sis a cinc representants per tombar l'aprovació del conveni amb Aigües de Manresa, que havia signat l'equip de govern per refinançar el deute de l'aigua d'uns 534.000 euros actualment. L'acord preveia que fos l'Ajuntament qui, a través del pressupost, afrontés el pagament i així, "els calafins no l'haurien de continuar assumint a través de la seva factura".

El document estipulava una rebaixa global del "16,70% de la tarifa, que pels abonats seria directament del 13,83% ja que es destinarien 10.000 euros de la rebaixa a incrementar la partida d'inversions anuals en el clavegueram".  Joan Caballol, portaveu de CiU, considera que "el fet més determinant per posar en dubte el conveni, era que l'Ajuntament avançava 100.000 euros de deute ara i que abans del 31 de març del 2019 havia de liquidar els 400.000 restants". Això, segons CiU, pot suposar "un risc per l'Ajuntament" i un problema per a un futur equip de govern després de les eleccions municipals", ja que són uns diners que considera que no es tenen.

Per part de GiC-VV, Neus Aparicio i Josep Casulleras entenen que "la gent de Calaf no té cap deute d'aigua" i que per això, mai aprovaran una modificació de crèdit que suposi acceptar aquest deute. A més, van insistir en què cal saber "on han anat a parar els diners" i "portar el tema on calgui". Finalment, es van mostrar molestos perquè l'equip de govern ja portava un document firmat.

La regidora d'Economia i Hisenda, Montse Mases, va lamentar al ple que "de no aprovar-se el conveni, continuarà sent la població qui a través del cànon de l'aigua seguirà pagant el deute". L'alcalde va insistir en "resoldre una situació que ens sembla una immoralitat", tot i que els sis vots de l'oposició ho van impedir.

El ple calafí del 9 de juliolEls convergents estan en contra de validar un acord "sense tenir cap garantia de que es podrà procedir al seu pagament, perquè l'actual equip de govern ha estat incapaç d'aconseguir un consens per tal d'aprovar els pressupostos de 2018. Si tenim en compte que el conveni actual preveu la reversió parcial no semblaria més lògic fer-ho en funció de la disponibilitat pressupostària real i no comprometre recursos futurs sobre els quals no es té cap mena de control?". Caballol considera que "ens trobem davant d'una d'acció de propaganda -una nova cortina de fum- destinada a tapar les greus mancances operatives que l'actual equip de govern ha vingut demostrant en el decurs del seu mandat".

Sobre la nova tarifa de l'aigua, Caballol manifesta que la nova tarifa "hauria de suposar una rebaixa del 16,70, però es pacta deixar-ho en 13,82% i destinar la diferència (15.000 euros) a incrementar la partida de reposicions i millores del clavegueram. Aquesta opció de no fer una rebaixa completa, també és opinable".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.