TORNAR

El Parlament aprova la llei del referèndum amb el vot de les dues diputades anoienques

”Hem culminat la feina de molts anys de resistència i de lluita”

politica
Dijous, 7 setembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jornada maratoniana, tensa, per moments esperpèntica, però al cap i a la fi, històrica. Aquest dimecres el Parlament de Catalunya aprovava amb 72 vots a favor la llei del referèndum. Anoiadiari va viure aquest ple en el que es va establir el marc legal per fer la votació sobre la independència. 

La llei per votar el pròxim 1 d'octubre es va aprovar el vespre d'aquest dimecres al Parlament, amb el vot favorable de Junts pel Sí -i entre aquests, el de les dues diputades anoienques, Alba Vergés i Maria Senserrich- i la CUP-Crida Constituent. Va ser un ple tan llarg, o més, del que es preveia, amb retrets constants entre els dos blocs majoritaris del Parlament i constants maniobres d'interrupció del sector del PP i C's per obstaculitzar la tramitació. A les 9 de la nit es votava finalment. De les tres diputades d'Igualada, van votar les junteres, perquè Susana Beltrán, de Ciudadanos, va marxar amb els representants del seu grup, del PSC i el PP. Catalunya Sí que es Pot es va abstenir.

Maria Senserrich i Alba Vergés, dimecres al Parlament (Foto: Toni Cortès)Anys cop fetes les votacions, Maria Senserrich explicava que "ha estat un dia transcendental en el que hem fet el que el poble ens va demanar". Així "ja tenim la llei del referèndum perquè el dia 1 d'octubre puguem votar lliurement". La igualadina matisava que "és votar pel 'sí' o pel 'no', decidir cadascú la seva opció, poder triar. És el primer pas dels 24 dies que ens queden per endavant".

Les diputades portaven més de 12 hores a la seu parlamentària. Senserrich expressava que "no ha estat tan dur com llarg aquest dia. Estem cansats per tantes hores, però contents. No defallim en cap moment. Alba Vergés, companya a Junts pel Sí, considerava que "és repetitiu dir que és un dia històric, però hem culminat la feina de molts anys, de resistència, de lluita. Ara tenim una eina, un referèndum amb data, pregunta i que és legal. Sento molta emoció per viure-ho i també el record per tots aquells que ho han lluitat tots aquests anys".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.