TORNAR

El Parlament aprova la llei de Vegueries sense la del Penedès

Queda una porta oberta per a la vuitena Vegueria

politica
Dimecres, 28 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el Ple del Parlament d’aquest dimarts s’ha aprovat l’organització territorial de Catalunya en set Vegueries que suposarà la substitució de les Diputacions Provincials actuals pels Consells de Vegueries. Els tres partits del govern han votat a favor d’aquesta llei però en contra de l’esmena per la vegueria del Penedès. D’aquesta manera, el Penedès resta com a àmbit territorial amb l’esperança de poder-se convertir en vegueria un cop la llei estigui en funcionament i l'Anoia queda dins de la Catalunya central

Mapa de la Vegueria del Penedès

La llei s’ha aprovat amb el suport dels tres partits del govern i ha aconseguit els mateixos vots a favor (68) que els que han estat contraris a la creació de la vegueria del Penedès, recolzada pels partits de l’oposició. El conseller Jordi Ausàs ha intervingut per presentar la llei al Ple del Parlament i ha expliquat que ‘l’organització territorial és i ha estat un dels reptes del país vinculat històricament a la voluntat de major autogovern.'

Una realitat territorial històrica

Marina Llansana, diputada d’ERC al Parlament s’ha mostrat satisfeta amb l’aprovació de la llei i considera que d’aquesta manera es recupera l’estructura territorial pròpia i històrica de Catalunya. Marina Llansana també ha declarat que ERC està a favor de la vegueria del Pendès i per això van presentar una esmena que va ser aprovada al llarg del procés en la que s’estipulen tots els requisits perquè un territori sigui vegueria i el Pendès ja els compleix. D’aquesta manera, segons la diputada anoienca: ‘Una vuitena vegueria serà molt possible un cop la llei entri en funcionament’

El territori del Penedès ha fet els deures

Fèlix Simón, Portantveu de la Plataforma per Vegueria Penedès ha declarat que: ‘El debat sobre una llei tan important com aquesta ha estat de molt baixa categoria’. Simón creu que avui el Parlament els ha donat l’esquena però que han aconseguit ser els protagonistes del Ple ja que la paraula ‘Penedès’ ha estat la més sentida durant el debat. Des de Plataforma per Vegueria Penedès creuen que tenen els deures fets, el suport de la majoria d’ajuntaments i que compleixen tots els requisits per ser una vegueria, ara només els falta, segons diu Simón: ‘un govern que ens entengui’.


4 Comentaris

P

Pau

Igualada

28 de juliol 2010.12:42h

Respondre

”Gràcies” ERC per votar en contra de la Vegueria Penedès. I pensar que la srta. Llansana tot el dia s’omplia la boca defensant-la.

R

Ramon F.

Igualada

28 de juliol 2010.11:22h

Respondre

No puc entendre la satisfacció de la Marina Llansana, ERC crec que estava d’acord amb la creació de la Vegueria del Penedès dons llavors perquè hi voten en contra?

Pel que veig, el Tripartit... Llegir més (PSC-ERC-IC) va votar a favor d’una organització territorial de Catalunya en set Vegueries, va anar en contra de la del Penedès i a l’Anoia ens envien a la Catalunya Central, molt be home...., de veritat que no puc entendre de cap manera la satisfacció. ja que s’hagués votat a favor del Penedès ja estaria tot arreglat. Potser la satisfacció ve per això, no se, no ho enteng.

R

Ro

28 de juliol 2010.08:53h

Respondre

M’ho descuidava: Tal i com estan les coses, doncs, avui per avui les vagueries només poden suposar més burocàcia (és a dir, més despatxos, papers i cotxes oficials) i més despesa per tal de... Llegir més poder fer efectiu el repartiment del pastís, ja de per sí prou minço.

R

Ro

28 de juliol 2010.08:48h

Respondre

Les vegueries no tenen sentit mentre no siguem independents i no poguem organitzar de veritat el territori al nostre gust, ja que no cal que s’ho pensi ningú que es desmuntaran les Diputacions (ni... Llegir més la Constitución ni el Govern Central de cap signe no ho permetran pas). Per altra banda em sembla una temeritat aprovar una llei ”tan important” amb la debilitat que té actualment el Govern de la Generalitat i a punt de expirar mandat, a no ser que ni ells mateixos s’ho creguin i facin veure com que sí i ens vulguin vendre la moto. És clar que, entre uns i altres, ja hi estem acostumats a impostures.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.