TORNAR

El PDeCAT replica a ERC sobre els impostos: "a Igualada hi havia un deute astronòmic"

Jordi Pont recorda als republicans que ”han governat quatre dels sis anys amb nosaltres”

politica
Divendres, 14 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El govern de la capital de l'Anoia ha sortit al pas de les afirmacions d'ERC que dilluns va assenyalar que cada igualadí paga 211 euros més en taxes i impostos municipals que el promig de les ciutats mitjanes de Catalunya. Els neoconvergents repliquen que "són càlculs interessats" i que les dades aportades per ERC "són habituals d'una campanya"

El PDeCAT d'Igualada ha respost al grup municipal d'Esquerra en relació a les dades que van aportar en la roda de premsa on exposaven que la pressió fiscal a la ciutat era superior a altres municipis similars. El segon tinent d'alcalde, Jordi Pont, considera que "és una campanya populista, curiosa quan ells mateixos (ERC) van estar al govern de la ciutat. L'IBI, principal impost, l'estem reduint per contenir la pujada estipulada en la revisió del 2009, però que al mateix temps no es deixin de fer inversions. I la trampa que fa Esquerra és no esmentar que cap d'aquests ajuntaments tenia el nostre deute el 2011, tan elevat". 

Actualment, Igualada paga "un milió d'euros en interessos cada any". Pont explica que si bé la fiscalitat d'Igualada respecte l'IBI, és alta, "hi ha dades que es poden cuinar". la gran majoria de taxes, ordenances i preus públics també s'han mantingut pràcticament congelades (exceptuant l'IPC en alguns casos) des de 2012 i, tots aquells ciutadans i famílies que per la seva situació econòmica i personal ho necessiten, tenen diferents ajuts a l'abast en aquest àmbit. Sobre el que es paga exposa que "havíem de tornar deute, però tampoc podem perdre sis anys tornant deute només. Calia invertir i no perdre serveis".

El PDeCAT remarca que "en el cas de l'IBI, hem reduït el tipus impositiu de l'IBI en 10 punts. Si el 2011 era de 1,02, aquest any és del 0,92. I de cara al proper any, la voluntat és tornar a baixar aquest tipus impositiu. Això demostra el continu i ferm compromís del govern municipal per alleujar la càrrega fiscal". En això, el segon tinent d'alcalde afegeix que "hem posicionat la ciutat. Ha valgut la pena aquest esforç fiscal ja que Igualada ara és més atractiva degut a les inversions que s'han fet: per exemple, amb l'aposta per a la universitat, que són fruits que es recolliran durant generacions". 

Xifres a debat

Els neoconvergents etziben que "ERC en aquesta campanya obvia amb fins polítics quin és el deute dels ajuntaments" amb els que compara Igualada. Mentre "el 2016 Vilafranca devia 16,7 milions d'euros; Vic 23,8 milions; Sant Feliu 17,9 milions; Esplugues 15,1 milions; Tortosa 35,9 milions; Figueres 26,9 milions; i, finalment, i Olot, 24,6 milions d'euros". Igualada en devia 40,1, "més que qualsevol d'ells". 

 


1 Comentaris

M

Marià

Igualada

14 de juliol 2017.17:31h

Respondre

”Entre todos la mataron y ella sola se murió”
Aquí i en tots els àmbits polítics sempre passa el mateix critiquem el fan malament els altres i com tenim la memori curta no recordem el que... Llegir més hem fet nosaltres de malament.
Primer tindríem que tenir en compte els que anem a votar que els que es presenten es comprometen sempre en fer-ho millor que els altres i fan propostes i més propostes pro responsabilitats cap ni una.
Aquí (i vull dir a tot a reu) tothom quant aconsegueix un càrrec públic pot malgastar a mà plena i no passa res, el que vindrà darrera ja criticarà pro responsabilitats cap ni una.
Dons be, quant un càrrec públic rep una compensació econòmica per el temps dedicat al servei que correspongui i des de el moment que accepta te una responsabilitat, per tant el senyor que vulgui jugar a polític i gasta el que no te, ni disposa, a de respondre amb al seu patrimoni i els seus recursos a les arques locals.
Ja en tenim prou de gent que s’ofereix per millorar-nos la vida i en realitat ens arruïna les butxaques, axó si la culpa no es seva i poder tenen raó per que sempre ja gent que els torna a votar.
I no parlem de les transmissions que poden alguns deixar als seus fills després de treballar tota una vida axó no seria mal gastar els recursos es senzillament robar.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.