//Plugins sense CDN ?>
Els regidors calafins es van manifestar en contra del transvasament que planteja el PP amb el Pla Hidrològic Nacional. També hi va haver quòrum per engegar la urbanització entorn del castell.
El ple municipal de l'Ajuntament de Calaf, celebrat el passat dilluns 8 de febrer, va aprovar una moció de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. La moció, presentada pels grups de Junts per Calaf-AM i Convergència i Unió (CIU), es va aprovar amb els vuit vots a favor dels regidors d'aquests dos grups i l'abstenció dels tres regidors del grup independent GIC-VV, que van manifestar que tot i que estaven a favor de la moció, consideren que el ple ha de servir per tractar temes de caràcter municipal.
L'alcalde, Jordi Badia, va manifestar compartir la idea que el ple no ha de convertir-se en un miniparlament, però que per l'actual moment polític "hi ha qüestions que trascendeixen l'àmbit local i ens afecten a tots". Per tant, considera important que "els ajuntaments i tot el territori es pronunciï i deixi clar que no només els pobles de les Terres de l'Ebre estan en contra d'aquest Pla Hidrològic, sinó que és tot el territori".
Segons el text de la moció, entre altres qüestions, el consistori acorda manifestar el rebuig a l'aprovació d'aquest pla al govern de l'Estat espanyol i donar suport a les accions i mobilitzacions que es facin en contra seu. També acorda donar suport a les accions que emprenguin el Govern de Catalunya, els ajuntaments i altres administracions i entitats davant de la Comissió Europea i altres organismes estatals i internacionals per defensar un cabal ecològic per a l'Ebre, així com demanar a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l'adequació i el compliment del Pla Hidrològic de Conca de l'Ebre a les directives europees d'aigua, aus i hàbitats.
Urbanització de l'entorn del Castell
En aquest darrer ple es va aprovar per unanimitat de tots els grups l'inici del procediment d'expropiació i sol·licitud de declaració d'urgència de l'ocupació de les finques adjacents al Castell de Calaf. L'objectiu d'aquest procés que ara s'inicia és que l'Ajuntament pugui disposar de les quatres finques que hi ha a l'entorn de l'equipament per tal que, tal i com va explicar l'alcalde, "després de la rehabilitació del Castell es pugui acabar la urbanització del seu voltant".
El projecte preveu l'expropiació de les quatre finques que suposen una superfície aproximada de 130 metres quadrats que limiten amb habitatges del carrer Xuriguera. La voluntat és acordar, en els propers 15 dies, un preu just amb els seus propietaris. En la part de control i fiscalització del ple, l'alcalde, Jordi Badia, va respondre diferents preguntes plantejades pel grup de Convergència i Unió relacionades amb projectes aprovats, principalment, en la darrera Junta de Govern, com són la poda de l'arbrat, el projecte de reparació del paviment del poliesportiu, l’informe de viabilitat econòmica per al projecte del tanatori i la propera Ecofira, programada per al mes d’abril.
CIU també es va interessar per l’estat de les obres de la rotonda de davant de l’estació, que té pendents alguns serrells per donar-les per acabades, la convocatòria per cobrir una la plaça de Cap dels Serveis Tècnics de l'Ajuntament, i els projectes de rehabilitació de l'ermita de Sant Sebastià i el Convent de Sant Francesc, presentats recentment per la Diputació de Barcelona. Per la seva banda, el grup de GIC-VV va posar sobre la taula qüestions relacionades amb la transparència, demanant que el web municipal contingui més informació de l'existent actualment. L'alcalde va afirmar que ja s'hi està treballant d'acord amb una guia elaborada per l'Observatori de les Polítiques de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El mateix grup també va comentar la necessitat de publicar, a la mateixa pàgina web, la informació relacionada amb la contractació pública a través de procediments negociats, demanda que es va recollir.
juan
17 de febrer 2016.11:42h
Poca feina, i ben pagada!