TORNAR

El PP igualadí reclama el deute de la Generalitat als ajuntaments

La moció dels populars no va ser aprovada al darrer ple

politica
Dissabte, 6 febrer 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El deute de la Generalitat als ajuntaments va ser un dels temes de les mocions del darrer ple igualadí. En un comunicat, el portaveu popular a Igualada, Joan Agramunt, reclama que els deutes comptables siguin reconeguts i constin "com a ingrés pressupostari" en els comptes municipals.

El Partit Popular d'Igualada va presentar una moció en el darrer ple ordinari, per tal d'"instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a incorporar al portal de transparència, un informe sobre el deute pendent amb tots els ens locals, incloent l'import total i el desglossament sobre les partides de deute". En un comunicat posterior, Joan Agramunt, regidor dels conservadors, demana que es conegui el detall del deute pendent "d'inversions municipals, beques de menjadors i transports escolars, escoles bressol, projectes pendents de pagament per la Llei de barris, programes de formació ocupacional i de cohesió social, així com a adoptar les mesures pressupostàries necessàries per tal que els deutes comptables, que encara no han estat reconeguts".

Joan Agramunt, en una imatge d'arxiuSegons Agramunt "la situació del deute s'ha agreujat en els darrers anys de manera significativa. El 30 de Juny de 2015 la Generalitat tenia un deute amb els ajuntaments, Consells Comarcals i altres ens locals, com les Diputacions Provincials de 667 milions d'euros". Així mateix amb data del dia 26 de Gener, el Partit Popular d'Igualada, va entrar per registre "un escrit al govern municipal per saber quin és el deute de la Generalitat de Catalunya vers el nostre Ajuntament a data de 31 de Desembre de 2015". Els populars assenyalen que "a tancament de 2014 el deute era de 2,4 milions d'euros". Agramunt acusa  l'Ajuntament de "defensar més  la Generalitat, que el propi Ajuntament" i que la Generalitat "ha gastat més de 3.609 milions d'euros en cinc anys a la causa independentista". La moció va ser tombada en el darrer ple. 

 

 

 

 

 

 


4 Comentaris

jorgingas

Jordi Ginàs Gassó

Igualada

7 de febrer 2016.08:15h

Respondre

Carai Joan, bona iniciativa! Si tots féssim el mateix podríem ”xapar” d’or i diamants els ajuntaments catalans...
Demana també als teus companys de partit de la capital que facin el mateix... Llegir més i veuràs quins ajuntaments més lluents que tindrem...

m

maria

6 de febrer 2016.18:52h

Respondre

Espanya ens roba?, obrim els ulls, El Govern dels ”millors”, ens extorsiona, amb els nostres sentiments, i també ens roben.

joan-rodriguez-palacios

Joan Rodriguez Palacios

08700

6 de febrer 2016.15:02h

Respondre

Te collons que el PP reclami qualsevol cosa. Que torni tot el que ha robat a Catalunya i la resta d’Espanya. Perdo pels collons.

j

josep mª verges prat

Igualada

6 de febrer 2016.11:07h

Respondre

No x ser veritat possible el deute, deixa de ser demagògica la forma de reclamar, quant el partit que representa, el PP es responsable directe de que el estat espanyol que es qui recau-da el 90%... Llegir més dels Impostos que paguem en continu espoli de fa anys xifrat des-de 1986 pels experts en 220.000.000.000, no retorni i degui realment molt + del que li manca a la Generalitat x fer front als deutes i pagaments de competències obligats a fer-hi front; ja ni a prou d’enganys home!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.