TORNAR

El ple d'Igualada aprova una moció per blindar les municipalitzacions

La moció per permetre les subrogacions de treballadors ha prosperat a diversos municipis catalans

politica
Dijous, 1 juny 2017. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El ple d'Igualada va aprovar una moció presentada pel grup de la CUP i Decidim -que van recolzar ERC i Socialistes-, en contra de la decisió del ministre del govern espanyol, Cristóbal Montoro, que vol evitar la subrogació per part dels ajuntaments dels treballadors de les empreses concessionàries. 

Els regidors dels grups municipals de la CUP i Decidim van cridar en la darrera sessió plenària de l'Ajuntament igualadí a "aturar els peus al ministre espanyol Cristóbal Montoro" per la introducció en els PGE del 2017 de clàusules que afecten l'autonomia dels municipis. Una maniobra que suposa un greu entrebanc per portar a terme els processos de remunicipalització de serveis. La regidora Eva Pedraza va instar a "defensar la sobirania dels ajuntaments per iniciar i desenvolupar processos de recuperació de serveis com l'aigua, la neteja, la recollida de residus, els autobusos, etc.". La moció va prosperar amb el suport de la CUP i Decidim, a més d'ERC i el PSC. El govern convergent es va abstenir i només hi va haver el vot contrari del PP.

Imatge del ple de dimarts on es va debatre la mocióA banda de l'Ajuntament d'Igualada, altres consistoris com Terrassa, Barcelona, Sabadell i Castelldefels també participen en la línia de defensa de les municipalitzacions. La CUP portarà aquesta moció a diversos municipis arreu del territori. També es debatrà a les Diputacions i arribarà fins al Parlament de Catalunya el proper dijous, 1 de juny. De fet, la CUP va introduir amb Registre del Parlament una Proposició de Llei, amb caràcter d'urgència, per blindar aquests processos de municipalització.
Segons el diputat de la CUP al Parlament, Benet Salellas, "la reforma de Montoro pretén vulnerar els drets de les treballadores, ja que en cas de subrogació, deixarien enrere les condicions laborals actuals que en molts casos són indignes". "Aquesta és la gran mentida de les grans empreses concessionàries: intentar sembrar dubtes sobre el futur laboral de la plantilla" segons Salellas, que afegeix: "si les treballadores estiguessin a la pública, evidentment que millorarien les seves condicions laborals". I ha conclòs: "Per tant, aquí el que intenten és blindar la precarietat".

Diversos ajuntaments gestionats per la CUP (en solitari o en coalició) han culminat amb èxit alguns processos de municipalització, com Capellades (servei de neteja), Artés (jardineria), Barberà (aigua), Sabadell (zona blava) i Navàs (neteja).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.